Rychlý mug cake (muffiny)

Vynikající snídaně, kterou bych mohla jíst denně. Také hodně často jím.

Rychlý mug cake (muffiny)

Protože tyto muffiny obsahují vysoké procento bílkovin, jsou vhodné také na dopolední, ale i odpolední svačinu. A dají se dobře převážet a jíst kdekoliv. Jeden mug cake obsahuje cca 90kcal, 10g bílkovin, 9g sacharidů, 1,5g tuků a 1,5g vlákniny. Takže ke snídani třeba 2ks + ovoce + polít částí bílého jogurtu, posypat skořicí a máme ideálně vyváženou snídani. Chutná výborně, omluva za amatérské foto :-)

Ingredience (5 muffinů ve středně velkých formičkách):

  • cca 65g ovesných nebo jiných vloček
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžíce domácí višňové marmelády (nebo jiné, ale hodně červená barva)
  • 1 vejce a 2 bílky
  • 45g čokoládového proteinu (nebo nastrouhat hořkou čokoládu, pak však neplatí výživové hodnoty – viz výše)
  • eventuelně med/stévie na doslazení (kdo použil protein, není třeba, ani v tomto případě neplatí výživové hodnoty viz výše)

Dále potřebujeme silikonové formičky.

Postup: troubu předehřejeme na 150 stupňů, mezitím smícháme všechny ingredience dohromady (ani jsem nemusela použít tyčový mixer, jen vidličku), dáme do formiček a pečeme cca 10 – 15minut.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Kávové fitness muffiny k snídani

Kávové fitness muffiny k snídani

Ještě jsem trochu vylepšila muffiny vhodné k snídani nebo jako dopolední svačina před tréninkem. Díky obsahu kvalitní

Nedělní zeleninové krabičkování

Nedělní zeleninové krabičkování

Většinou jím zeleninu jako součást oběda i večeře, ale nemám čas si ji denně krájet, vařit a připravovat. Ale zrovna

Káva a její účinky

Káva a její účinky

Jaké množství kávy je pro člověka zdravé, při jakém množství se káva stává škodlivým nápojem a kdy je vhodné ji