Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Všichni to známe – chuť je ráno na všechno – sladké, slané, mastné, u někoho i na pálivé.

Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Zde je jeden tip na bezmasý oběd, který je nejenom velmi zdravý, obsahuje správný poměr sacharidů, tuků a bílkovin, ale zároveň je i dobrým vyprošťovákem a je v něm od všech chutí něco. Oběd chutná výborně samozřejmě i v nekocovinové dny.

Ingredience:

  • rýže 3 barev (nebo jiná)
  • šmakoun nebo tofu (obojí v natural podobě)
  • mrkev
  • špenát - listy
  • medvědí česnek
  • pažitka
  • pálivé chilli papričky (množství si každý zvolí sám, já dávám strašně moc)
  • kokosový olej (to je základ – ten by neměl chybět ani se ničím nahrazovat)
  • 2 lžíce medu
  • trocha skořice
  • rajčatový protlak nebo kusy račat v konzervě
  • sušené mořské řasy wakame (nemusí být, ale kvůli dodání vlákniny jsou vhodné)

Postup: dáme vařit rýži. Mezitím si nastrouháme mrkev, natrháme medvědí česnek, nakrájíme pažitku, dáme řasy nabobtnat do vody (máme-li je), nakrájíme chilli papričky a šmakouna (tofu). Na pánev dáme tak 3 lžíce kokosového oleje, rajčatový protlak a všechnu nakrájenou zeleninu a bylinky. Orestujeme, přidáme rýži a všechno chvíli pořádně promícháváme. Kdo používá sůl, osolí.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Vločkové pečivo s černými olivami a petrželí

Vločkové pečivo s černými olivami a petrželí

S bezlepkovými vločkami je toto pečivo vhodné i pro celiaky.

Čokoládový fondant se zmrzlinou

Čokoládový fondant se zmrzlinou

Tady je můj docela tajný :-), ale velmi oblíbený recept na čokoládový fondant, samozřejmě ve zdravé variantě z

Banánové lívance – rychlovka k snídani

Banánové lívance – rychlovka k snídani

Opět jsem se inspirovala, ihned vyzkoušela a nemůžu uvěřit jak snadné a rychlé to je.