Tip na ranní drink

Citrón s vodou! Citróny jsou citrusové plody, které jsou bohatým zdrojem živin, jako je vápník, draslík, vitamin C, obsahují také stopy železa a vitamínu A. Mají antibakteriální a antiseptické vlastnosti a neutralizují naše vnitřní prostředí, tzn. že pomáhají u překyselení organismu, které je právě ráno největší.

Tip na ranní drink

Teplá voda s citrónem slouží jako úplně dokonalý nápoj na začátku dne. Pomůže trávení, okamžitě rozběhne metabolismus, má velký význam u redukce hmotnosti, pročistí organismus a krev od odpadních látek z těla, které se za noc nasbíraly. Také zabraňuje problémům se zácpou a průjmem (zajišťuje dobrou funkci střev). A další důvody, proč má právě hned na lačno citrón tak velký význam?

Teplá citronová šťáva po ránu napomáhá odplavování toxinů, pomáhá trávení a podporuje tvorbu žluči, je také výborným zdrojem kyseliny citrónové, draslíku, vápníku, fosforu a hořčíku, pomáhá zabránit růstu a množení patogenních bakterií, které způsobují infekce a nemoci, obsah draslíku v citrónu pomáhá vyživovat mozek a nervové buňky, posiluje a chrání játra, zabraňuje zadržování vody v těle a rovněž napomáhá hubnutí.

A jak citron pít? Nejlépe hned po probuzení vymačkat půlku citronu do převařené teplé (ne horké) a ještě před snídaní vypít.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Baňkování a fitness

Baňkování a fitness

Baňkování je velmi stará metoda jak účinně a rychle odstranit bolesti svalů a kloubů.

Letní osvěžující domácí drink

Letní osvěžující domácí drink

Začínají zase slunečné dny - takže čas domácích limonád.

Počítání kroků motivuje

Počítání kroků motivuje

Chůze je nejjednodušší a nejpřirozenější lidský pohyb ke kterému je naše tělo přizpůsobeno. A je-li navíc ještě