Citronovo – makové muffiny
A zase moje oblíbené muffiny. Tentokrát jsem použila rýžové vločky. Jsou malé a nemusí se před použitím mixovat, jako třeba ovesné. A zkusila zajímavou kombinaci – citron a mák.
Chuť je netradiční, za vyzkoušení to stojí. Ingredience jsou na jednu porci. Muffiny se mohou připravit dopředu a uchovávat i několik dní v lednici.
Ingredience:
- 50g rýžových vloček (nebo jiných)
- mák (odhadem – cca 3 lžíce)
- 2 citrony (nejlépe chemicky neošetřené, protože budeme pracovat i s kůrou)
- 1vejce
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce medu
Postup: vymačkáme 2 citrony a nadrobno nastrouháme kůru z obou citronů. Vše (mák, šťávu, vločky, jogurt, med a vejce) smícháme dohromady, lepší je rozmixovat tyčovým mixerem. Naplníme muffinové formičky a pečeme 15 minut na 180 stupňů. Podáváme s bílým jogurtem, do kterého vymačkáme půlku citronu.
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu
Tip na zdravý, rychlý a výborný nedělní oběd
Tip na zdravý, rychlý a výborný nedělní oběd plný omega-3 mastných kyselin (losos – řasy – avokádo).
Karbanátky z quinoi
Vhodné jako oběd, svačinka, dobře se převáží na výlety a karbanátky chutnají skvěle i studené.
Citronovo – makové muffiny
A zase moje oblíbené muffiny. Tentokrát jsem použila rýžové vločky. Jsou malé a nemusí se před použitím mixovat,