Karbanátky z quinoi
Vhodné jako oběd, svačinka, dobře se převáží na výlety a karbanátky chutnají skvěle i studené.
Quinoa má velké procento bílkovin, neobsahuje lepek - je tedy vhodná i pro celiaky, naopak obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a vyvážené aminokyseliny. Dá se připravit i nasladko.
Ingredience (asi na 4 karbanátky):
- cca 150g quinoi
- cca 3 lžíce ovesných vloček na zahuštění (pro ty, kteří mají intoleranci na lepek, tak třeba rýžové nebo pohankové vločky)
- 1 mozarella
- 2 vejce (dle konzistence, asi by stačilo i jedno)
- medvědí česnek – cca 5 listů (ten je tam důležitý)
- sladká nebo pálivá paprika (chilli)
- čerstvá petržel nebo pažitka
- mořská sůl
- konopné semínko nebo chia semínko nebo obojí – cca 2 lžičky
Postup: quinou na pár hodin namočíme do vody. Tu pak vylijeme a 20 minut uvaříme v čerstvé vodě. Necháme vychladnout. Přidáme vejce, vločky, natrhaný česnek, semínka, petržel nebo pažitku a nastrouhanou mozarellu. Důkladně rozpracujeme vidličkou na těsto. Chvíli necháme v lednici odležet a pak tvoříme karbanátky, které pečeme na kokosovém oleji na pánvi. Můžeme podávat s domácí majonézou se spoustou pažitky a zeleninovým salátem.
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu
Cuketové hranolky s parmezánem
Cuketové hranolky s parmezánem - třeba jako druhá večeře nebo k nějakému filmu.
Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)
Všichni to známe – chuť je ráno na všechno – sladké, slané, mastné, u někoho i na pálivé.