Čokoládové cantuccini

Nyní zdravěji a odlehčeně..sama se divím, že sušenky dopadly tak dobře:-). Z původního italského receptu toho již moc nezbylo (navíc jsou čokoládové).

Čokoládové cantuccini

Ingredience:

  • 3 vejce
  • citronová kůra
  • ovesné vločky - 25g
  • kakaové boby drcené nebo asi hořká čokoláda by šla - cca 7g
  • odměrka čokoládového proteinu (mandlový by byl ještě lepší, ale nemám)
  • mandle celé - 10g
  • mandle plátky 15g
  • minimum prášku do pečiva

Postup:

Vyšleháme celá vejce s proteinem (ten nemusí být, já přidávám) a rozmixujeme s celými loupanými mandlemi (kvůli mandlové chuti jsem přidala i celé mandle) a pak "dovyšleháme" do tuhé konzistence. Mezi šleháním namočíme vedle cca 25g ovesných vloček (používám většinou bezlepkové) do vody, aby vzniklo hutnější těsto. To pak smícháme s rozemletými kakaovými boby (vysokoprocentní čokoláda by taky určitě šla), citronovou kůrou, plátky mandlí a spojíme s rozšlehanými vejci s proteinem a mandlemi. Pak nalijeme do silikonové formy na srnčí hřbet (správně by se měly vytvořit dva válečky na pečící papír - tak třeba příště) a pečeme na 180 stupňů 25 minut. Pak za tepla vyklopíme na talíř, nakrájíme šikmými řezy, dáme na pečící papír a dalších cca 20 min pečeme na cca 140 stupňů. Pak necháme dotvrda dosušit v troubě. Skladujeme ve sklenici na temném místě.

Cantuccini se po italsku podávají s dezertním červeným vínem (namáčejí do něj) nebo se namáčejí do kávy. Asi by Italové nepobrali, že je servíruji s bílým řeckým jogurtem Milko nebo s rajčaty a mozzarellou:-).

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Cuketové hranolky s parmezánem

Cuketové hranolky s parmezánem

Cuketové hranolky s parmezánem - třeba jako druhá večeře nebo k nějakému filmu.

Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Všichni to známe – chuť je ráno na všechno – sladké, slané, mastné, u někoho i na pálivé.

Citronové sorbetky

Citronové sorbetky

Jednoduchý, osvěžující letní sorbet. Hodí se jako dezert nebo třeba po cvičení.