Barevné tiramisu
Samozřejmě z vloček místo piškotů, s jahody a banány. Vhodné třeba na snídani nebo svačinu.
Ingredience (1 porce)
- ovesné vločky (nebo jiné) – cca 25 - 30g na sklenici
- 150g bílého jogurtu
- káva (jakákoliv)
- skořice
- jahody a banán
- med/stévie
- protein kdo chce (kávový, jahodový nebo banánový)
- taky lžička amaretta je možná
Postup: uvaříme kávu a po lžících nalijeme na vločky, aby vznikla kašovitá směs, přidáme trochu skořice, med nebo stévii, popř. protein a třeba amaretto. Pak tvoříme v průhledné sklenici vrstvy – trochu směsy z kávových vloček, na to na plátky nakrájené jahody a banán, na to několik lžic bílého jogurtu – pak zase ovoce, vločkovo – kávovou směs a jogurt.
Dozdobíme ovocem a třeba mátou nebo čímkoliv jiným…
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Zebrované muffiny
Může to být i dort (něco jako mramorovaná bábovka, ale bez mouky a tentokrát i bez mých oblíbených vloček), ale

Jablečný štrůdl z ovesných vloček
Tentokrát trochu jiný tip na snídaně – vločkový štrůdl s jablky. S vločkami se dá báječně hrát a experimentovat.