Dortík z ovesných vloček s tvarohem a brusinkama

Zdravá verze dortu – třeba někomu k narozeninám – nebo na snídaně, eventuelně dopolední svačiny. Klidně i pro někoho, kdo má intoleranci na lepek.

Dortík z ovesných vloček s tvarohem a brusinkama

V tom případě použijeme bezlepkové ovesné vločky, kde je to přímo na obalu uvedeno (pro celiaky vždy kupujeme bezlepkový oves, který byl zpracován na vyhrazeném zařízení pro bezlepkové produkty) nebo použijeme jáhlové, amarantové, pohankové vločky, vhodné jsou také vločky z hnědé rýže.

Ingredience na podkladovou část dortu:

  • 100g ovesných vloček (nebo jiných)
  • 1 banán
  •  lžíce raw nepražených bobů (nebo nastrouhat vysokoprocentní hořkou čokoládu)
  • rozemleté mandle nebo vlašské ořechy (dle chuťových preferencí, to samé platí o množství ořechů)
  • 1vejce
  • protein – (pro fitness přátele, kteří si hlídají bílkoviny – nemusí být)
  • 2 lžíce bílého jogurtu (nebo ne a o to více vody)
  • voda (odhadem, aby těsto drželo pohromadě)


Postup: všechny ingredience smícháme dohromady, dáme do dortové formy nebo na pečící papír na plech (já pekla na plechu bez formy - viz foto) a pečeme na 180 stupňů cca 20 minut.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Puding z dýně a avokáda

Puding z dýně a avokáda

Na trzích a v obchodech se začínají objevovat dýně, bylo by škoda jejich období nevyužít. Z dýní se dá připravit

Muffiny z goji

Muffiny z goji

Kustovnice čínská (goji) paří k superpotravinám. Výrazně posiluje imunitu a obranyschopnost organismu. Harmonizuje

Nedělní zeleninové krabičkování

Nedělní zeleninové krabičkování

Většinou jím zeleninu jako součást oběda i večeře, ale nemám čas si ji denně krájet, vařit a připravovat. Ale zrovna