Dortík z ovesných vloček s tvarohem a brusinkama
Zdravá verze dortu – třeba někomu k narozeninám – nebo na snídaně, eventuelně dopolední svačiny. Klidně i pro někoho, kdo má intoleranci na lepek.
V tom případě použijeme bezlepkové ovesné vločky, kde je to přímo na obalu uvedeno (pro celiaky vždy kupujeme bezlepkový oves, který byl zpracován na vyhrazeném zařízení pro bezlepkové produkty) nebo použijeme jáhlové, amarantové, pohankové vločky, vhodné jsou také vločky z hnědé rýže.
Ingredience na podkladovou část dortu:
- 100g ovesných vloček (nebo jiných)
- 1 banán
- lžíce raw nepražených bobů (nebo nastrouhat vysokoprocentní hořkou čokoládu)
- rozemleté mandle nebo vlašské ořechy (dle chuťových preferencí, to samé platí o množství ořechů)
- 1vejce
- protein – (pro fitness přátele, kteří si hlídají bílkoviny – nemusí být)
- 2 lžíce bílého jogurtu (nebo ne a o to více vody)
- voda (odhadem, aby těsto drželo pohromadě)
Postup: všechny ingredience smícháme dohromady, dáme do dortové formy nebo na pečící papír na plech (já pekla na plechu bez formy - viz foto) a pečeme na 180 stupňů cca 20 minut.
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu
Brokolicovo-květákové bramboráky s uzeným lososem
Velmi jednoduché, zdravé, patří to do „dělené stravy“ jestli někdo držíte.. A samé proteiny - na večeři tudíž ideální.