Brokolicovo-květákové bramboráky s uzeným lososem

Velmi jednoduché, zdravé, patří to do „dělené stravy“ jestli někdo držíte.. A samé proteiny - na večeři tudíž ideální. Na fotce zbyl jenom jeden bramborák s lososem, napadlo mě to vyfotit příliš pozdě. Ale dá se zapékat i s balkánským sýrem (druhé foto). Chutná to lépe než to na fotkách vypadá, přísahám:-). Tvořila jsem to poprvé a sama jsem překvapena jak dobré to je.

Brokolicovo-květákové bramboráky s uzeným lososem

Ingredience:

  • brokolice a květák nebo jenom jedno z toho (já smíchala oboje)
  • mozarella light nebo normální (celé balení)
  • 2 vejce (nebo jedno) – podle množství brokolice a květáku – odhadem
  • čerstvé bylinky – např. bazalka, koriandr a chilli papričky (nebo česnek)
  • uzený losos nebo nějaký sýr na zapečení (já měla balkánský)

Postup: trochu povaříme natrhané menší růžičky brokolice a květáku (cca 1 hlávka brokolice a ½ květáku) a dáme do mísy spolu s vejcem, nastrouhanou nebo nadrobno nakrájenou mozarellou, přidáme bylinky, chilli nebo česnek, rozmixujeme tyčovým mixerem na těsto. Pak na teflonové pánvi pečeme nasucho z obou stran malé bramboráčky, obložíme studeným uzeným lososem nebo zapečeme (zagrilujeme se sýrem). Určitě to bude dobré i se studeným sýrem cottage a zeleninovou oblohou.

 

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Tofu muffiny s mrkví, koriandrem a brokolicí

Tofu muffiny s mrkví, koriandrem a brokolicí

Lehký bezmasý oběd, který je plný bílkovin. Hodí se tedy také k večeři nebo jako odpolední svačina (přiměřené množství).

Tortilly s masem

Tortilly s masem

Máte rádi cizokrajnou kuchyň, ale většina je prostě moc kalorická? Udělejte si tortilly sami doma! Nejen že ušetříte

Hořká čokoláda? Rozhodně ano!

Hořká čokoláda? Rozhodně ano!

Naštěstí je prokázáno, že vysokoprocentní hořká čokoláda prospívá zdraví - ale mám na mysli kvalitní čokoládu,