Lehká prvomájová malinová snídaně
Jak je zřejmě z mých receptů patrné, strašně mě baví připravovat snídaně. Mám ráda sladké snídaně, ale aby byly v souladu se zdravou, výživnou a plnohodnotnou stravou. Takže žádné koblihy, šátečky z bílé mouky nebo něco podobného. A navíc s ovesnými vločkami (běžnými, bezlepkovými nebo třeba pohankovými) se dá vyhrát na desítky způsobů. Tak tentokrát jsem našla silikonová srdíčka na pečení, ta se mi propojila se zítřejším 1. májem, doma byly čerstvé maliny a jsou z toho výborné muffiny (a ze zbylého „těsta“ placky) na zítřejší snídani.

Ingredience:
- cca 80 – 100g ovesných nebo pohankových nebo bezlepkových jiných vloček
- 2 vejce
- protein může být nebo nemusí
- 3 lžíce bílého jogurtu
- čerstvé maliny (nebo jahody)
- půlka vymačkaného citronu nebo limetky
- kdo nepoužil protein a zdá se málo sladké, tak lžíce medu
- vlažná voda, aby vzniklo tužší těsto
- může být skořice
Postup: všechny ingredience smícháme a vidličkou rozetřeme dohromady, půlku malin si necháme na zdobení, ráno přeléváme bílým jogurtem do kterého jsme rozmačkali maliny a malinami ještě nazdobíme. A podáváme třeba se sklenkou sektu se dvěma malinami:-)
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Puding z dýně a avokáda
Na trzích a v obchodech se začínají objevovat dýně, bylo by škoda jejich období nevyužít. Z dýní se dá připravit

Datle - ideální svačinka nebo afrodisiakum
Datle plněné vlašskými ořechy (mandlemi). Výborně se hodí k dopolední svačině nebo jako energetický doping před

Jak si chytře pochutnávat v restauracích a netloustnout
Ráda jím v restauracích, povídám si s přáteli, baví mě vybírat si jídlo, na které mám zrovna chuť, nechat ho někoho

English