Buchtičky se šodó

Ještě jeden víkendový nápad na sladký oběd.

Buchtičky se šodó

Zbyly mi 2 velké muffiny (nebo mug cake), tak jsem je nakrájela na kousky a polila jogurtem s rozmixovaným banánem - v mém případě i s banánovým proteinem - a jsou z toho buchtičky se šodó, jak dělala babička. Ale z jiných ingrediencí, samozřejmě. Tak tady je recept:

Ingredience

  • ovesné nebo jiné vločky - cca 50g na porci
  • 2 velké lžíce bílého jogurtu
  • 1 vejce (nebo stačí jen bílek)
  • chia semínka – lžička (nemusí být)
  • 1 banán + lžička banánového proteinu (volitelné)
  • skořice – cca 2 malé lžičky
  • kokosový olej – 1 lžička (do muffinů moc nepřidávám, ale do těchto buchtiček se vyloženě hodí)
  • bílý jogurt na omáčku
  • ½ většího banánu do omáčky
  • banánový protein do omáčky (volitelné)

Postup: smícháme vločky, vejce, semínka, banán, 2 lžíce jogurtu, event. protein na těsto (stačí vidličkou, můžeme doplnit trochou vody), dáme do muffinových silikonových formiček a upečeme jako vždy – odhadem na 180 stupňů, cca 20 minut. Mezitím rozmixujeme bílý jogurt s banánem (půlka velkého nebo 1 menší), eventuelně s banánovým proteinem. Vyklopíme muffiny z formiček, nakrájíme na cca 4 kusy každý a polijeme šodó.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Brokolice

Brokolice

Jak brokolici připravovat, aby se zachovalo co největší množství blahodárných látek?

Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná

Mezi nejzdravější potraviny, které znám, patří hlíva ústřičná. Obsahuje betaglukany a celou řadu vitaminů B, D,

Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Všichni to známe – chuť je ráno na všechno – sladké, slané, mastné, u někoho i na pálivé.