Buchtičky se šodó
Ještě jeden víkendový nápad na sladký oběd.
Zbyly mi 2 velké muffiny (nebo mug cake), tak jsem je nakrájela na kousky a polila jogurtem s rozmixovaným banánem - v mém případě i s banánovým proteinem - a jsou z toho buchtičky se šodó, jak dělala babička. Ale z jiných ingrediencí, samozřejmě. Tak tady je recept:
Ingredience
- ovesné nebo jiné vločky - cca 50g na porci
- 2 velké lžíce bílého jogurtu
- 1 vejce (nebo stačí jen bílek)
- chia semínka – lžička (nemusí být)
- 1 banán + lžička banánového proteinu (volitelné)
- skořice – cca 2 malé lžičky
- kokosový olej – 1 lžička (do muffinů moc nepřidávám, ale do těchto buchtiček se vyloženě hodí)
- bílý jogurt na omáčku
- ½ většího banánu do omáčky
- banánový protein do omáčky (volitelné)
Postup: smícháme vločky, vejce, semínka, banán, 2 lžíce jogurtu, event. protein na těsto (stačí vidličkou, můžeme doplnit trochou vody), dáme do muffinových silikonových formiček a upečeme jako vždy – odhadem na 180 stupňů, cca 20 minut. Mezitím rozmixujeme bílý jogurt s banánem (půlka velkého nebo 1 menší), eventuelně s banánovým proteinem. Vyklopíme muffiny z formiček, nakrájíme na cca 4 kusy každý a polijeme šodó.
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Zebrované muffiny
Může to být i dort (něco jako mramorovaná bábovka, ale bez mouky a tentokrát i bez mých oblíbených vloček), ale

Jablečný štrůdl z ovesných vloček
Tentokrát trochu jiný tip na snídaně – vločkový štrůdl s jablky. S vločkami se dá báječně hrát a experimentovat.