Tip na ranní drink

Citrón s vodou! Citróny jsou citrusové plody, které jsou bohatým zdrojem živin, jako je vápník, draslík, vitamin C, obsahují také stopy železa a vitamínu A. Mají antibakteriální a antiseptické vlastnosti a neutralizují naše vnitřní prostředí, tzn. že pomáhají u překyselení organismu, které je právě ráno největší.

Tip na ranní drink

Teplá voda s citrónem slouží jako úplně dokonalý nápoj na začátku dne. Pomůže trávení, okamžitě rozběhne metabolismus, má velký význam u redukce hmotnosti, pročistí organismus a krev od odpadních látek z těla, které se za noc nasbíraly. Také zabraňuje problémům se zácpou a průjmem (zajišťuje dobrou funkci střev). A další důvody, proč má právě hned na lačno citrón tak velký význam?

Teplá citronová šťáva po ránu napomáhá odplavování toxinů, pomáhá trávení a podporuje tvorbu žluči, je také výborným zdrojem kyseliny citrónové, draslíku, vápníku, fosforu a hořčíku, pomáhá zabránit růstu a množení patogenních bakterií, které způsobují infekce a nemoci, obsah draslíku v citrónu pomáhá vyživovat mozek a nervové buňky, posiluje a chrání játra, zabraňuje zadržování vody v těle a rovněž napomáhá hubnutí.

A jak citron pít? Nejlépe hned po probuzení vymačkat půlku citronu do převařené teplé (ne horké) a ještě před snídaní vypít.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Zdravá fitness zmrzlina

Zdravá fitness zmrzlina

Když je chuť na něco sladkého a nechceme, aby to bylo nezdravé. Navíc malý experiment s jogurtem z kozího mléka

Káva a její účinky

Káva a její účinky

Jaké množství kávy je pro člověka zdravé, při jakém množství se káva stává škodlivým nápojem a kdy je vhodné ji

Vajíčková pomazánka s ořechy, řapíkatým celerem a brokolicí

Vajíčková pomazánka s ořechy, řapíkatým celerem a brokolicí

Za pokus stojí zdravější verze vajíčkové pomazánky, která mě dnes napadla a hned jsem ji narychlo zkusila. Návštěvě