Citronovo – makové muffiny

A zase moje oblíbené muffiny. Tentokrát jsem použila rýžové vločky. Jsou malé a nemusí se před použitím mixovat, jako třeba ovesné. A zkusila zajímavou kombinaci – citron a mák.

Citronovo – makové muffiny

Chuť je netradiční, za vyzkoušení to stojí. Ingredience jsou na jednu porci. Muffiny se mohou připravit dopředu a uchovávat i několik dní v lednici.

Ingredience:

  • 50g rýžových vloček (nebo jiných)
  • mák (odhadem – cca 3 lžíce)
  • 2 citrony (nejlépe chemicky neošetřené, protože budeme pracovat i s kůrou)
  • 1vejce
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce medu

Postup: vymačkáme 2 citrony a nadrobno nastrouháme kůru z obou citronů. Vše (mák, šťávu, vločky, jogurt, med a vejce) smícháme dohromady, lepší je rozmixovat tyčovým mixerem. Naplníme muffinové formičky a pečeme 15 minut na 180 stupňů. Podáváme s bílým jogurtem, do kterého vymačkáme půlku citronu.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Fitness cheesecake

Fitness cheesecake

Chcete svoji návštěvu pohostit nějakým dezertem a zároveň je ochránit před zbytečným množství nezdravého cukru?

Vajíčková pomazánka s ořechy, řapíkatým celerem a brokolicí

Vajíčková pomazánka s ořechy, řapíkatým celerem a brokolicí

Za pokus stojí zdravější verze vajíčkové pomazánky, která mě dnes napadla a hned jsem ji narychlo zkusila. Návštěvě

Dýně se skořicí, chilli papričkami a Ghí

Dýně se skořicí, chilli papričkami a Ghí

Dýně vůbec nemusí být jenom symbolem podzimu. I teď se dá oranžová dýně Hokaido koupit v malých zeleninových krámcích