Citronovo – makové muffiny

A zase moje oblíbené muffiny. Tentokrát jsem použila rýžové vločky. Jsou malé a nemusí se před použitím mixovat, jako třeba ovesné. A zkusila zajímavou kombinaci – citron a mák.

Citronovo – makové muffiny

Chuť je netradiční, za vyzkoušení to stojí. Ingredience jsou na jednu porci. Muffiny se mohou připravit dopředu a uchovávat i několik dní v lednici.

Ingredience:

  • 50g rýžových vloček (nebo jiných)
  • mák (odhadem – cca 3 lžíce)
  • 2 citrony (nejlépe chemicky neošetřené, protože budeme pracovat i s kůrou)
  • 1vejce
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce medu

Postup: vymačkáme 2 citrony a nadrobno nastrouháme kůru z obou citronů. Vše (mák, šťávu, vločky, jogurt, med a vejce) smícháme dohromady, lepší je rozmixovat tyčovým mixerem. Naplníme muffinové formičky a pečeme 15 minut na 180 stupňů. Podáváme s bílým jogurtem, do kterého vymačkáme půlku citronu.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Jablečný štrůdl z ovesných vloček

Jablečný štrůdl z ovesných vloček

Tentokrát trochu jiný tip na snídaně – vločkový štrůdl s jablky. S vločkami se dá báječně hrát a experimentovat.

Rychlá snídaně nebo sušenka na víkendové cestování

Rychlá snídaně nebo sušenka na víkendové cestování

Na tomto receptu je fajn, že sušenky jsou dobré i když doma chybí některá z ingrediencí a dají se připravit na

Zebrované muffiny

Zebrované muffiny

Může to být i dort (něco jako mramorovaná bábovka, ale bez mouky a tentokrát i bez mých oblíbených vloček), ale