Citronovo – makové muffiny
A zase moje oblíbené muffiny. Tentokrát jsem použila rýžové vločky. Jsou malé a nemusí se před použitím mixovat, jako třeba ovesné. A zkusila zajímavou kombinaci – citron a mák.
Chuť je netradiční, za vyzkoušení to stojí. Ingredience jsou na jednu porci. Muffiny se mohou připravit dopředu a uchovávat i několik dní v lednici.
Ingredience:
- 50g rýžových vloček (nebo jiných)
- mák (odhadem – cca 3 lžíce)
- 2 citrony (nejlépe chemicky neošetřené, protože budeme pracovat i s kůrou)
- 1vejce
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce medu
Postup: vymačkáme 2 citrony a nadrobno nastrouháme kůru z obou citronů. Vše (mák, šťávu, vločky, jogurt, med a vejce) smícháme dohromady, lepší je rozmixovat tyčovým mixerem. Naplníme muffinové formičky a pečeme 15 minut na 180 stupňů. Podáváme s bílým jogurtem, do kterého vymačkáme půlku citronu.
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu
Fitness cheesecake
Chcete svoji návštěvu pohostit nějakým dezertem a zároveň je ochránit před zbytečným množství nezdravého cukru?
Vajíčková pomazánka s ořechy, řapíkatým celerem a brokolicí
Za pokus stojí zdravější verze vajíčkové pomazánky, která mě dnes napadla a hned jsem ji narychlo zkusila. Návštěvě
Dýně se skořicí, chilli papričkami a Ghí
Dýně vůbec nemusí být jenom symbolem podzimu. I teď se dá oranžová dýně Hokaido koupit v malých zeleninových krámcích