Citronovo – makové muffiny

A zase moje oblíbené muffiny. Tentokrát jsem použila rýžové vločky. Jsou malé a nemusí se před použitím mixovat, jako třeba ovesné. A zkusila zajímavou kombinaci – citron a mák.

Citronovo – makové muffiny

Chuť je netradiční, za vyzkoušení to stojí. Ingredience jsou na jednu porci. Muffiny se mohou připravit dopředu a uchovávat i několik dní v lednici.

Ingredience:

  • 50g rýžových vloček (nebo jiných)
  • mák (odhadem – cca 3 lžíce)
  • 2 citrony (nejlépe chemicky neošetřené, protože budeme pracovat i s kůrou)
  • 1vejce
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce medu

Postup: vymačkáme 2 citrony a nadrobno nastrouháme kůru z obou citronů. Vše (mák, šťávu, vločky, jogurt, med a vejce) smícháme dohromady, lepší je rozmixovat tyčovým mixerem. Naplníme muffinové formičky a pečeme 15 minut na 180 stupňů. Podáváme s bílým jogurtem, do kterého vymačkáme půlku citronu.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Hořká čokoláda? Rozhodně ano!

Hořká čokoláda? Rozhodně ano!

Naštěstí je prokázáno, že vysokoprocentní hořká čokoláda prospívá zdraví - ale mám na mysli kvalitní čokoládu,

Rychlá snídaně nebo sušenka na víkendové cestování

Rychlá snídaně nebo sušenka na víkendové cestování

Na tomto receptu je fajn, že sušenky jsou dobré i když doma chybí některá z ingrediencí a dají se připravit na

Cizrnové křupky

Cizrnové křupky

Také Vás po večerech honí chuť na nějaké slané „dobrůtky“? Vyzkoušejte tyto cizrnové křupky, které Vás ohromí nejen