Hlíva ústřičná

Mezi nejzdravější potraviny, které znám, patří hlíva ústřičná. Obsahuje betaglukany a celou řadu vitaminů B, D, C, K, proteinů, sterolů, některé mastné kyseliny a stopové prvky chromu, mědi, železa, jódu, sodíku, selenu a zinku. Hlíva obsahuje také vlákninu, díky které se z těla uvolňují usazené škodliviny a má příznivý vliv na peristaltiku střev.

Hlíva ústřičná

Zkrátka hlíva obsahuje látky v takovém množství a poměru, který lidskému organismu maximálně vyhovuje. Navíc má hojivé účinky, posiluje imunitu, pomáhá při strnulosti šlach a končetin, snižuje hladinu cholesterolu. Na trhu je k dostání spousta preparátů a kapslí, které obsahují hlívový extrakt, ale proč si ji nedat v té její pravé podobě, zvlášť,když je to taková lahůdka. Jak se dá hlíva připravovat? Já ji mám nejradši úplně obyčejně, jen opepřenou, trochu osolenou připravenou na bílém víně a trošce másla. Dá se ale i obalovat a připravovat jako řízek a smažit (smažení nedoporučuji a také zanikne specifická chuť hlívy) nebo se z ní dá udělat vegetariánský guláš nebo také chutná výborně v polévkách.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Letní osvěžující domácí drink

Letní osvěžující domácí drink

Začínají zase slunečné dny - takže čas domácích limonád.

Rostbíf trochu jinak

Rostbíf trochu jinak

Jak už jsem minulý týden začala s plánovanou přípravou jídla na nadcházejích pár dní v týdnu (zelenina v krabičkách),

Tortilly s masem

Tortilly s masem

Máte rádi cizokrajnou kuchyň, ale většina je prostě moc kalorická? Udělejte si tortilly sami doma! Nejen že ušetříte