Cizrnové křupky

Také Vás po večerech honí chuť na nějaké slané „dobrůtky“? Vyzkoušejte tyto cizrnové křupky, které Vás ohromí nejen svými nutričními hodnotami, ale i tím, že si je můžete ochutit podle své fantazie. Bonus je jednoduchost přípravy.

Cizrnové křupky

Ingredience

  • cizrna
  • olivový olej
  • koření podle chuti (česnek, sůl, pepř, bylinky – bazalka, oregano atd.; paprika, kari…)

Postup

Recept je velmi jednoduchý, avšak jeho příprava je poněkud zdlouhavá. Cizrnu je zapotřebí nechat minimálně přes noc nabobtnat. Požadované množství cizrny tedy nasypeme do hrnce a zalijeme dostatečným množstvím vody. Necháme stát do druhého dne.

Druhý den scedíme z vody, osušíme a vložíme do igelitového sáčku. Zhruba lžíci olivového oleje vylijeme do sáčku na cizrnu. Přidáme libovolné koření či bylinky. Sáček zatočíme tak, aby cizrna uvnitř měla dostatečný prostor na zamíchání, avšak aby neunikla ven. Sáček několikrát protřepeme a ujistíme se, zda je olivový olej a koření všude. Pokud jsme s chutí cizrny spokojení, vysypeme cizrnu na plech a řádně rozložíme, aby byla cizrna v jedné vrstvě. Plech vložíme do trouby a pečeme dozlatova při teplotě 200 °C zhruba 25 minut (podle typu trouby). Během pečení je vhodné cizrnu na plechu promíchat.

Pečená cizrna chutná nejlépe samotná. Je samozřejmě možné ji přihodit do salátů či do polévek.

-E-

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Něco mezi makaronkama a makronkama (zdravěji)

Něco mezi makaronkama a makronkama (zdravěji)

Vánoční cukroví nebo jen tak na snídani s bílým jogurtem.

Letní osvěžující domácí drink

Letní osvěžující domácí drink

Začínají zase slunečné dny - takže čas domácích limonád.

Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Všichni to známe – chuť je ráno na všechno – sladké, slané, mastné, u někoho i na pálivé.