Počítání kroků motivuje

Chůze je nejjednodušší a nejpřirozenější lidský pohyb ke kterému je naše tělo přizpůsobeno. A je-li navíc ještě svižná, můžeme vypustit všechny omezující diety a trápení v tělocvičně. Můžeme chodit kdykoliv a kdekoliv.

Počítání kroků motivuje

Kolik kroků bychom přibližně měli denně ujít? Pokud chodíme jen pro zdraví a dobrou kondici, úplně postačí asi 10 000 kroků, což je přibližně 7km. Když chceme redukovat váhu, musíme trochu přidat a dostat se na 12 – 15 000 kroků. Pod 4 000 kroků za den to je o ničem. Výhodu mají rozhodně majitelé pejsků – mně připíše jedna vycházka 1 500 – 1 800 kroků, když jdu 4x nebo 5x, stačí mi už jenom vystoupit o jednu zastávku dříve a jsem „na svém počtu kroků“. U 10 000 kroků spálíme až 450 kalorií (podle svižnosti chůze, váhy) a to je jako hodina intenzivního cvičení na aerobicu nebo v posilovně.

Díky nošení krokoměru nebo telefonu, kde jsme si stáhli aplikaci na měření počtu kroků, je chození mnohem zábavnější a každé schody v domě jsou teď výzvou! Používání krokoměru definitivně zvyšuje motivaci, přispívá k navýšení denního počtu kroků a slouží jako kontrolní pomůcka. Časem získáme už odhad a krokoměr potřebovat nebudeme. Do kroků se počítá běžná chůze, rychlá chůze, chůze po schodech nahoru, dolů, jogging, běh, sprint, poskakování přes švihadlo, turistika, golf, výlety. Dnešní úplně jednoduché krokoměry ukazují nejenom počet kroků, ale i spálené kalorie, ty se složitějšími aplikacemi ukazují grafická srovnání, náročnost v terénu, tepovou frekvenci.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Slané fitness krekry k hokejovému fandění!

Slané fitness krekry k hokejovému fandění!

Sice tyčky a krekry ve večerních hodinách moc nedoporučuji, ale ke sportovním utkáním se prostě hodí.. A včera

Proteinové fitness muffiny

Proteinové fitness muffiny

Muffiny plné proteinů!

Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Všichni to známe – chuť je ráno na všechno – sladké, slané, mastné, u někoho i na pálivé.