Je libo kus masa?
Vegetariánům se omlouvám:-). Potřebujeme jen pár ingrediencí. Tou základní je ale rozhodně kvalitní maso od řezníka.
Nakupuji většinou hovězí maso v Dlouhé ulici www.nasemaso.ambi.cz nebo ve vyzkoušených řeznictvích. V supermarketech ne.
Ingredience:
- kýta malý ořech s kostí (to moje mělo cca 420g)
- sůl, pepř
- červené víno
- olej (použila jsem dýňový, ačkoliv je určen ke studené kuchyni, ale patří k mým nejoblíbenějším)
- salát (třeba římský, ledový)
- piniové oříšky na salát + dýňový olej
Příprava masa
na cca hodinu naložíme do oleje (ani nemusíme) a červeného vína, osolíme, opepříme, pak zprudka opečeme na pánvi z každé strany 7minut, dáme na 8 - 10 minut dopéct do trouby (podle kvality zubů strávníků).
Salát připravíme také jednoduše - smícháme natrhané listy s piniovými oříšky a dýňovým nebo ořechovým nebo jiným olejem
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Něco mezi makaronkama a makronkama (zdravěji)
Vánoční cukroví nebo jen tak na snídani s bílým jogurtem.

Nedělní snídaně – zdravé makové placky
Rychlá, vyvážená a jednoduchá snídaně plná vlákniny, vápníku a bílkovin.