Čokoládové cantuccini
Nyní zdravěji a odlehčeně..sama se divím, že sušenky dopadly tak dobře:-). Z původního italského receptu toho již moc nezbylo (navíc jsou čokoládové).
Ingredience:
- 3 vejce
- citronová kůra
- ovesné vločky - 25g
- kakaové boby drcené nebo asi hořká čokoláda by šla - cca 7g
- odměrka čokoládového proteinu (mandlový by byl ještě lepší, ale nemám)
- mandle celé - 10g
- mandle plátky 15g
- minimum prášku do pečiva
Postup:
Vyšleháme celá vejce s proteinem (ten nemusí být, já přidávám) a rozmixujeme s celými loupanými mandlemi (kvůli mandlové chuti jsem přidala i celé mandle) a pak "dovyšleháme" do tuhé konzistence. Mezi šleháním namočíme vedle cca 25g ovesných vloček (používám většinou bezlepkové) do vody, aby vzniklo hutnější těsto. To pak smícháme s rozemletými kakaovými boby (vysokoprocentní čokoláda by taky určitě šla), citronovou kůrou, plátky mandlí a spojíme s rozšlehanými vejci s proteinem a mandlemi. Pak nalijeme do silikonové formy na srnčí hřbet (správně by se měly vytvořit dva válečky na pečící papír - tak třeba příště) a pečeme na 180 stupňů 25 minut. Pak za tepla vyklopíme na talíř, nakrájíme šikmými řezy, dáme na pečící papír a dalších cca 20 min pečeme na cca 140 stupňů. Pak necháme dotvrda dosušit v troubě. Skladujeme ve sklenici na temném místě.
Cantuccini se po italsku podávají s dezertním červeným vínem (namáčejí do něj) nebo se namáčejí do kávy. Asi by Italové nepobrali, že je servíruji s bílým řeckým jogurtem Milko nebo s rajčaty a mozzarellou:-).
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Zebrované muffiny
Může to být i dort (něco jako mramorovaná bábovka, ale bez mouky a tentokrát i bez mých oblíbených vloček), ale

Jablečný štrůdl z ovesných vloček
Tentokrát trochu jiný tip na snídaně – vločkový štrůdl s jablky. S vločkami se dá báječně hrát a experimentovat.