Čokoládové cantuccini

Nyní zdravěji a odlehčeně..sama se divím, že sušenky dopadly tak dobře:-). Z původního italského receptu toho již moc nezbylo (navíc jsou čokoládové).

Čokoládové cantuccini

Ingredience:

  • 3 vejce
  • citronová kůra
  • ovesné vločky - 25g
  • kakaové boby drcené nebo asi hořká čokoláda by šla - cca 7g
  • odměrka čokoládového proteinu (mandlový by byl ještě lepší, ale nemám)
  • mandle celé - 10g
  • mandle plátky 15g
  • minimum prášku do pečiva

Postup:

Vyšleháme celá vejce s proteinem (ten nemusí být, já přidávám) a rozmixujeme s celými loupanými mandlemi (kvůli mandlové chuti jsem přidala i celé mandle) a pak "dovyšleháme" do tuhé konzistence. Mezi šleháním namočíme vedle cca 25g ovesných vloček (používám většinou bezlepkové) do vody, aby vzniklo hutnější těsto. To pak smícháme s rozemletými kakaovými boby (vysokoprocentní čokoláda by taky určitě šla), citronovou kůrou, plátky mandlí a spojíme s rozšlehanými vejci s proteinem a mandlemi. Pak nalijeme do silikonové formy na srnčí hřbet (správně by se měly vytvořit dva válečky na pečící papír - tak třeba příště) a pečeme na 180 stupňů 25 minut. Pak za tepla vyklopíme na talíř, nakrájíme šikmými řezy, dáme na pečící papír a dalších cca 20 min pečeme na cca 140 stupňů. Pak necháme dotvrda dosušit v troubě. Skladujeme ve sklenici na temném místě.

Cantuccini se po italsku podávají s dezertním červeným vínem (namáčejí do něj) nebo se namáčejí do kávy. Asi by Italové nepobrali, že je servíruji s bílým řeckým jogurtem Milko nebo s rajčaty a mozzarellou:-).

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Datle - ideální svačinka nebo afrodisiakum

Datle - ideální svačinka nebo afrodisiakum

Datle plněné vlašskými ořechy (mandlemi). Výborně se hodí k dopolední svačině nebo jako energetický doping před

Je libo kus masa?

Je libo kus masa?

Zdravá psí miska

Zdravá psí miska

Zvažovala jsem, jestli tento příspěvek napsat, ale vlastně proč ne? Nedávno se mě kamarádka ptala, jestli podle