Domácí čokoláda
Výborná, bohužel si na ní lze rychle vypěstovat závislost. Dělám ji teď skoro každý den a to na různé způsoby.
Do kokosového oleje, který je základ, lze přidat třeba banán nebo máta, chilli nebo makadamové/vlašské ořechy, kokos, třešně+portské víno+kakaové raw boby, prostě dle fantazie a aktuálního chuťového rozpoložení. Každý čtvereček čokolády může být úplně jiný.
Ingredience - na moji nejoblíbenější (na cca ¾ plata na led)
- kvalitní kokosový bio olej (ten by neměl ve spíži chybět – hodí se k přípravě jídel, na tělo, vlasy, jako opalovací krém…) – cca ½ hrnku
- raw mleté kakaové boby ( k sehnání ve zdravých výživách nebo na netu) – cca 2 lžíce
- mandlová mouka (pouze namleté mandle) – cca 2-3 lžičky
- skořice – 2 lžičky
- čoko-protein – cca 2-3 lžíce (není nutný)
Postup: smícháme suché ingredience, zalijeme kokosovým olejem, promícháme, dáme na cca 20 minut zmrazit do silikonových formiček na led do mrazáku. Pak vymáčkneme čtverečky a uchováváme v lednici. Mám dojem, že by mohly vydržet klidně 14 dní, ale… :-)
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Hlíva ústřičná
Mezi nejzdravější potraviny, které znám, patří hlíva ústřičná. Obsahuje betaglukany a celou řadu vitaminů B, D,

Domácí čokoláda
Výborná, bohužel si na ní lze rychle vypěstovat závislost. Dělám ji teď skoro každý den a to na různé způsoby.

Banánové lívance – rychlovka k snídani
Opět jsem se inspirovala, ihned vyzkoušela a nemůžu uvěřit jak snadné a rychlé to je.