Domácí čokoláda
Výborná, bohužel si na ní lze rychle vypěstovat závislost. Dělám ji teď skoro každý den a to na různé způsoby.
Do kokosového oleje, který je základ, lze přidat třeba banán nebo máta, chilli nebo makadamové/vlašské ořechy, kokos, třešně+portské víno+kakaové raw boby, prostě dle fantazie a aktuálního chuťového rozpoložení. Každý čtvereček čokolády může být úplně jiný.
Ingredience - na moji nejoblíbenější (na cca ¾ plata na led)
- kvalitní kokosový bio olej (ten by neměl ve spíži chybět – hodí se k přípravě jídel, na tělo, vlasy, jako opalovací krém…) – cca ½ hrnku
- raw mleté kakaové boby ( k sehnání ve zdravých výživách nebo na netu) – cca 2 lžíce
- mandlová mouka (pouze namleté mandle) – cca 2-3 lžičky
- skořice – 2 lžičky
- čoko-protein – cca 2-3 lžíce (není nutný)
Postup: smícháme suché ingredience, zalijeme kokosovým olejem, promícháme, dáme na cca 20 minut zmrazit do silikonových formiček na led do mrazáku. Pak vymáčkneme čtverečky a uchováváme v lednici. Mám dojem, že by mohly vydržet klidně 14 dní, ale… :-)
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Lehká prvomájová malinová snídaně
Jak je zřejmě z mých receptů patrné, strašně mě baví připravovat snídaně. Mám ráda sladké snídaně, ale aby byly

Tapas místo chlebíčků pro sobotní návštěvu
Tapas je malé občerstvení, jednohubky, původ mají ve Španělsku, kde se běžně lákavě nazdobené podávají k nápojům.

Košíčky plněné čokoládou a ovocem
Inspirovala jsem se na festivalu středomořských chutí u jedné francouzské pekárny a vytvořila variantu bez mouky