Domácí čokoláda

Výborná, bohužel si na ní lze rychle vypěstovat závislost. Dělám ji teď skoro každý den a to na různé způsoby.

Domácí čokoláda

Do kokosového oleje, který je základ, lze přidat třeba banán nebo máta, chilli nebo makadamové/vlašské ořechy, kokos, třešně+portské víno+kakaové raw boby, prostě dle fantazie a aktuálního chuťového rozpoložení. Každý čtvereček čokolády může být úplně jiný.

Ingredience - na moji nejoblíbenější (na cca ¾ plata na led)

  • kvalitní kokosový bio olej (ten by neměl ve spíži chybět – hodí se k přípravě jídel, na tělo, vlasy, jako opalovací krém…) – cca ½ hrnku
  • raw mleté kakaové boby ( k sehnání ve zdravých výživách nebo na netu) – cca 2 lžíce
  • mandlová mouka (pouze namleté mandle) – cca 2-3 lžičky
  • skořice – 2 lžičky
  • čoko-protein – cca 2-3 lžíce (není nutný)

Postup: smícháme suché ingredience, zalijeme kokosovým olejem, promícháme, dáme na cca 20 minut zmrazit do silikonových formiček na led do mrazáku. Pak vymáčkneme čtverečky a uchováváme v lednici. Mám dojem, že by mohly vydržet klidně 14 dní, ale… :-)

 

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Jak si chytře pochutnávat v restauracích a netloustnout

Jak si chytře pochutnávat v restauracích a netloustnout

Ráda jím v restauracích, povídám si s přáteli, baví mě vybírat si jídlo, na které mám zrovna chuť, nechat ho někoho

Buchtičky se šodó

Buchtičky se šodó

Ještě jeden víkendový nápad na sladký oběd.

Vločkové pečivo s černými olivami a petrželí

Vločkové pečivo s černými olivami a petrželí

S bezlepkovými vločkami je toto pečivo vhodné i pro celiaky.