Zdravý puding z avokáda a banánu nejenom pro děti

Velmi jednoduchý recept na přípravu.

Zdravý puding z avokáda a banánu nejenom pro děti

Je potřeba mít avokádo a banán (počet kusů podle počtu osob, které chceme nakrmit, ale poměr je 1:1), tyčový mixer a třeba agáve nebo med na doslazení, ale to není úplně potřeba. Dětem ale chutná spíše přislazené nebo s trochou přidaného kakaa nebo čokolády,nejlépe z čerstvých nepražených bobů. Při redukci váhy doslazovat nedoporučuji. Avokádo a banán rozmixujeme, případně dosladíme a necháme tak půl hodiny v lednici, aby se obě chutě propojily. Můžeme pak ozdobit třeba nasekanými oříšky nebo sezóním ovocem.

Avokádo obsahuje spoustu vlákniny a zdravých tuků, má hodně draslíku, vitamínu E, B a kyseliny listové, je bez cholesterolu. A protože se jedná o ovoce, nikoliv zeleninu, jak se někdo může domnívat, výborně se s banánem doplňuje. Banán zase pozitivně ovlivňuje činnost mozku, léčí a uklidňuje nemocný žaludek a působí jako přirozené antacidum (látka proti kyselosti). Velmi prospěšné jsou obsažené vitamíny skupiny B, A a minerální látky hořčík, vápník, fosfor a vysoký obsah draslíku.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Čokoládovo - višňový fitness dort

Čokoládovo - višňový fitness dort

Hodí se třeba k narozeninám pro někoho, kdo není úplně navyklý na přeslazené a tučné chutě dortů (no – mým rodičům

Nedělní zeleninové krabičkování

Nedělní zeleninové krabičkování

Většinou jím zeleninu jako součást oběda i večeře, ale nemám čas si ji denně krájet, vařit a připravovat. Ale zrovna

Zdravá fitness zmrzlina

Zdravá fitness zmrzlina

Když je chuť na něco sladkého a nechceme, aby to bylo nezdravé. Navíc malý experiment s jogurtem z kozího mléka