Tortilly jako jednohubky

Čeká Vás návštěva a vy už nevíte, co byste dali na stůl? Nebo Vás čeká oslava? Vyzkoušejte tyto neodolatelné jednohubky, jejichž příprava je sice jednoduchá, avšak poněkud zdlouhavější (celé balení tortill zabere cca. hodinku), ale výsledek rozhodně stojí za to!

Tortilly jako jednohubky

Ingredience:

  • celozrnná tortilla
  • tvaroh
  • koření
  • šunka
  • sýr
  • špenát/ salát/ okurka

Dále budeme potřebovat folii. 

Postup:

Na začátku si rozděláme tvaroh. Můžeme smíchat s jakýmkoliv kořením, s česnekem, s cibulkou, s bylinkami, s chilli – zkrátka tak, aby nám tvaroh chutnal a jeho chuť byla o něco výraznější.

Na pracovní stůl si připravíme všechny ingredience. Tortillu pokojové teploty položíme na stůl, řádně potřeme rozdělaným tvarohem, položíme vrstvu sýra, vrstvu šunky a zeleninu (salát, špenát, okurku nakrájenou na velmi tenká kolečka atd.). Zarolujeme do pevné roličky a utáhneme ještě potravinovou folií. Poté dáme uležet do ledničky.

Je velmi důležité, aby tortilly ležely v lednici alespoň 24 hodin, aby se části spojily a po nakrájení se nám nerozpadaly. Nejdříve tedy po 24 hodinách nakrájíme tortillové roličky na zhruba půl centimetrová kolečka a rozložíme je k servírování.

-E-

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Lehký jarní salát se špenátem a píniovými oříšky

Lehký jarní salát se špenátem a píniovými oříšky

Velice jednoduchý, rychlý, zdravý a dobrý salát plný vitamínů k obědu nebo k večeři.

Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná

Mezi nejzdravější potraviny, které znám, patří hlíva ústřičná. Obsahuje betaglukany a celou řadu vitaminů B, D,

Hiit cardio č. 2 (kolo)

Hiit cardio č. 2 (kolo)

Nedávno jsem dávala návod na Hiit cardio ve formě běhu. Další tip jak se zničit, spálit tuky, nastartovat metabolismus,