Tortilly jako jednohubky
Čeká Vás návštěva a vy už nevíte, co byste dali na stůl? Nebo Vás čeká oslava? Vyzkoušejte tyto neodolatelné jednohubky, jejichž příprava je sice jednoduchá, avšak poněkud zdlouhavější (celé balení tortill zabere cca. hodinku), ale výsledek rozhodně stojí za to!
Ingredience:
- celozrnná tortilla
- tvaroh
- koření
- šunka
- sýr
- špenát/ salát/ okurka
Dále budeme potřebovat folii.
Postup:
Na začátku si rozděláme tvaroh. Můžeme smíchat s jakýmkoliv kořením, s česnekem, s cibulkou, s bylinkami, s chilli – zkrátka tak, aby nám tvaroh chutnal a jeho chuť byla o něco výraznější.
Na pracovní stůl si připravíme všechny ingredience. Tortillu pokojové teploty položíme na stůl, řádně potřeme rozdělaným tvarohem, položíme vrstvu sýra, vrstvu šunky a zeleninu (salát, špenát, okurku nakrájenou na velmi tenká kolečka atd.). Zarolujeme do pevné roličky a utáhneme ještě potravinovou folií. Poté dáme uležet do ledničky.
Je velmi důležité, aby tortilly ležely v lednici alespoň 24 hodin, aby se části spojily a po nakrájení se nám nerozpadaly. Nejdříve tedy po 24 hodinách nakrájíme tortillové roličky na zhruba půl centimetrová kolečka a rozložíme je k servírování.
-E-
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Jahodový koláč s mátou a citronem
Letní jahodový koláč – osvěžující snídaně, svačina nebo dezert po obědě.

Bosu – posílení středu těla a úleva od bolesti zad
Proč jsou bosu a další balanční pomůcky v dnešní době čím dál populárnější? Oblíbila jsem si je, protože se jedná

Domácí čokoláda
Výborná, bohužel si na ní lze rychle vypěstovat závislost. Dělám ji teď skoro každý den a to na různé způsoby.