Fitness borůvkové knedlíky s borůvkovo-jogurtovou omáčkou

Zase jsem si pohrála s ovesnými vločkami a jsou z toho tentokrát osvěžující borůvkové knedlíky se studenou jogurtovo-borůvkovou omáčkou. Knedlíky obsahují vyvážené bílkoviny, sacharidy, tuky, díky vločkám alespoň trochu vlákniny.

Fitness borůvkové knedlíky s borůvkovo-jogurtovou omáčkou

V celé níže uvedené porci (pro cca 3 strávníky) je při spotřebě všech níže uvedených ingrediencí (včetně polevy na knedlíky): 1 190kcal, 64g proteinů, 153g sacharidů, 33g tuků, 16g vlákniny. Když si to vydělíme šesti, víme jak je na tom jeden knedlík a jaké množství se nám hodí do jídelníčku. Jsou vynikající na snídani, svačinu nebo oběd.

Ingredience (6 středně velkých knedlíků):

  • cca 160g ovesných vloček (nebo jiných)
  • 1 menší banán nebo půlka velkého – cca 65g
  • 125g tvarohu (třeba odtučněného Pilos)
  • 1 lžíce medu nebo stévie
  • 1 odměrka proteinu z lesního ovoce ideálně (nemusí být)
  • 100g mražených borůvek (nebo jiné ovoce)
  • bílý jogurt – třeba Hollandia – 200g na omáčku

Postup: smícháme v míse vločky, banán, med, tvaroh, vejce, protein. Důkladně rozpracujeme vidličkou na těsto. Chvíli necháme v lednici odležet a pak tvoříme placičky (já z tohoto množství vytvořila 6kusů) na které klademe borůvky (čerstvé nebo mražené). Placky pak zabalíme do kuliček a dáme do vroucí vody. Vaříme cca 15minut. Orientovat se můžeme podle toho, že uvařené knedlíky vyplavou nahoru. Mezitím rozmixujeme tyčovým mixerem zbytek borůvek (tady je fajn nechat je namrazit nebo použít mražené) s bílým jogurtem a knedíky touto zmrzlinově ledovou omáčkou poléváme. Zdobit můžeme ještě třeba mátou.

 

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Kaviár z mořských řas – obrovský zdroj vlákniny

Kaviár z mořských řas – obrovský zdroj vlákniny

Někdo si kaviár maže na pleť nebo ho využívá jako afrodiziakum, někdo si na něm jen rád a zdravě pochutná. Výborná

Jak si chytře pochutnávat v restauracích a netloustnout

Jak si chytře pochutnávat v restauracích a netloustnout

Ráda jím v restauracích, povídám si s přáteli, baví mě vybírat si jídlo, na které mám zrovna chuť, nechat ho někoho

Počítání kroků motivuje

Počítání kroků motivuje

Chůze je nejjednodušší a nejpřirozenější lidský pohyb ke kterému je naše tělo přizpůsobeno. A je-li navíc ještě