Snídaňové muffiny
Inspirovala jsem se podobným receptem, něco ubrala, něco přidala a je tady nový recept na zdravé muffiny na snídani nebo dopolední svačinu s doporučenou polevou.
Ingredience na 2 větší muffiny:
- ovesné vločky - cca 25 - 30g
- protein - 30g
- skořice - 2 lžičky
- 1 celé vajíčko
- chia semínka - 2 lžičky
- banán
- vlašské ořechy (nemusí být)
- může být med/agave/stevie na doslazení, ale vůbec nemusí, banán a protein to osladí dostatečně
Vše rozmixujeme tyčovým mixerem a dáme buď do papírových muffinových formiček nebo-jako já na fotce-do malých porcelánových vaniček, mističek, které pak vyklopíme nebo podáváme v nich. Pečeme v troubě cca 5 min na 140 stupňů. Servírujeme jen tak nebo s rozmixovaným avokádem s banánem a raw kakaem nebo s bílým jogurtem posypaným raw kakaem.
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Zebrované muffiny
Může to být i dort (něco jako mramorovaná bábovka, ale bez mouky a tentokrát i bez mých oblíbených vloček), ale

Jablečný štrůdl z ovesných vloček
Tentokrát trochu jiný tip na snídaně – vločkový štrůdl s jablky. S vločkami se dá báječně hrát a experimentovat.