Nedělní snídaně – zdravé makové placky
Rychlá, vyvážená a jednoduchá snídaně plná vlákniny, vápníku a bílkovin.
Ingredience na 4 středně velké placky
- ovesné vločky - cca 35-40g
- mák - cca 4 velké lžíce
- protein - 35g (pro ty, kteří se vážněji věnují fitness, nemusí ale být)
- 1 větší mrkev
- 2 celá vejce
- skořice – 2 malé lžičky
- raw nepražené boby nebo vysokoprocentní hořká čokoláda
- med/agáve/stévie na doslazení (ale nemusí být, kdo použil protein je to sladké dost)
bílý jogurt jako poleva a pár mandlí nebo vlašských ořechů (pekanových) na pokrytí dopolední dávky omega 3 mastných kyselin
Postup: vločky (když se nejdříve rozmixují, konzistence a výsledný vzhled placek bude vypadat jistě lépe, u mých placek na fotce vločky předtím rozmixované nebyly), protein, nastrouhanou mrkev najemno, mák, 2 vejce, skořici a raw boby,eventuelně med nebo jiné sladidlo, promícháme nebo rozmixujeme tyčovým mixerem a pečeme na pánvi jako malé lívance nebo můžeme péct v troubě na cca 140 stupňů cca 15 minut v muffinových formičkách. Polijeme bílým jogurtem, zdobíme hrstkou ořechů.
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Zebrované muffiny
Může to být i dort (něco jako mramorovaná bábovka, ale bez mouky a tentokrát i bez mých oblíbených vloček), ale

Jablečný štrůdl z ovesných vloček
Tentokrát trochu jiný tip na snídaně – vločkový štrůdl s jablky. S vločkami se dá báječně hrát a experimentovat.