Jablečný štrůdl z ovesných vloček

Tentokrát trochu jiný tip na snídaně – vločkový štrůdl s jablky. S vločkami se dá báječně hrát a experimentovat. Opět můžeme použít různé druhy vloček.

Jablečný štrůdl z ovesných vloček

Já mám na tento štrůdl vyzkoušené ovesné, rýžové a sójové (s těmi je trochu větší práce – musí se namočit do vody a pak chvíli povařit, ale vynahradí to jejich velké množství bílkovin).

Ingredience (1 střední štrůdl – cca 8 – 9 nakrájených kusů):

  • cca 100 – 120g vloček (jaké máme k dispozici)
  • 2 vejce
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 2 větší jablka
  • 1 banán
  • hodně skořice
  • 2 lžíce medu
  • můžeme přidat trochu nastrouhaného muškátového oříšku

Postup: všechny ingredience včetně půlky dávky skořice smícháme dohromady a vidličkou rozetřeme, poté ještě rozmixujeme tyčovým mixérem. Dáme do předehřáté trouby péct na cca 12 minut na 180 stupňů. Mezitím nastrouháme okrájená jablka, smícháme je se zbytkem skořice a z části vmačkáme a z části posypeme těsto na plechu. Necháme ještě cca 10 minut dopéct (kontrolujeme), vyndáme, zavineme na štrůdl (ještě zatepla, jinak se láme) a po vystydnutí krájíme. Výborné je podávat s bílým jogurtem, posypaným skořicí nebo jako kontrast k jablkům – s bílým jogurtem a malinami nebo s vanilkovou zmrzlinou (tvaroh, jogurt, muškátový oříšek a vanilka – recept příště).

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Jídelníček

Jídelníček

Reaguji na dotazy ve zprávách jak správně sestavit jídelníček nebo co vlastně jím já.

Bosu – posílení středu těla a úleva od bolesti zad

Bosu – posílení středu těla a úleva od bolesti zad

Proč jsou bosu a další balanční pomůcky v dnešní době čím dál populárnější? Oblíbila jsem si je, protože se jedná

Jahodový koláč s mátou a citronem

Jahodový koláč s mátou a citronem

Letní jahodový koláč – osvěžující snídaně, svačina nebo dezert po obědě.