Jablečný štrůdl z ovesných vloček

Tentokrát trochu jiný tip na snídaně – vločkový štrůdl s jablky. S vločkami se dá báječně hrát a experimentovat. Opět můžeme použít různé druhy vloček.

Jablečný štrůdl z ovesných vloček

Já mám na tento štrůdl vyzkoušené ovesné, rýžové a sójové (s těmi je trochu větší práce – musí se namočit do vody a pak chvíli povařit, ale vynahradí to jejich velké množství bílkovin).

Ingredience (1 střední štrůdl – cca 8 – 9 nakrájených kusů):

  • cca 100 – 120g vloček (jaké máme k dispozici)
  • 2 vejce
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 2 větší jablka
  • 1 banán
  • hodně skořice
  • 2 lžíce medu
  • můžeme přidat trochu nastrouhaného muškátového oříšku

Postup: všechny ingredience včetně půlky dávky skořice smícháme dohromady a vidličkou rozetřeme, poté ještě rozmixujeme tyčovým mixérem. Dáme do předehřáté trouby péct na cca 12 minut na 180 stupňů. Mezitím nastrouháme okrájená jablka, smícháme je se zbytkem skořice a z části vmačkáme a z části posypeme těsto na plechu. Necháme ještě cca 10 minut dopéct (kontrolujeme), vyndáme, zavineme na štrůdl (ještě zatepla, jinak se láme) a po vystydnutí krájíme. Výborné je podávat s bílým jogurtem, posypaným skořicí nebo jako kontrast k jablkům – s bílým jogurtem a malinami nebo s vanilkovou zmrzlinou (tvaroh, jogurt, muškátový oříšek a vanilka – recept příště).

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Muffiny z goji

Muffiny z goji

Kustovnice čínská (goji) paří k superpotravinám. Výrazně posiluje imunitu a obranyschopnost organismu. Harmonizuje

Barevné tiramisu

Barevné tiramisu

Samozřejmě z vloček místo piškotů, s jahody a banány. Vhodné třeba na snídani nebo svačinu.

Káva a její účinky

Káva a její účinky

Jaké množství kávy je pro člověka zdravé, při jakém množství se káva stává škodlivým nápojem a kdy je vhodné ji