Jablečný štrůdl z ovesných vloček
Tentokrát trochu jiný tip na snídaně – vločkový štrůdl s jablky. S vločkami se dá báječně hrát a experimentovat. Opět můžeme použít různé druhy vloček.
Já mám na tento štrůdl vyzkoušené ovesné, rýžové a sójové (s těmi je trochu větší práce – musí se namočit do vody a pak chvíli povařit, ale vynahradí to jejich velké množství bílkovin).
Ingredience (1 střední štrůdl – cca 8 – 9 nakrájených kusů):
- cca 100 – 120g vloček (jaké máme k dispozici)
- 2 vejce
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 2 větší jablka
- 1 banán
- hodně skořice
- 2 lžíce medu
- můžeme přidat trochu nastrouhaného muškátového oříšku
Postup: všechny ingredience včetně půlky dávky skořice smícháme dohromady a vidličkou rozetřeme, poté ještě rozmixujeme tyčovým mixérem. Dáme do předehřáté trouby péct na cca 12 minut na 180 stupňů. Mezitím nastrouháme okrájená jablka, smícháme je se zbytkem skořice a z části vmačkáme a z části posypeme těsto na plechu. Necháme ještě cca 10 minut dopéct (kontrolujeme), vyndáme, zavineme na štrůdl (ještě zatepla, jinak se láme) a po vystydnutí krájíme. Výborné je podávat s bílým jogurtem, posypaným skořicí nebo jako kontrast k jablkům – s bílým jogurtem a malinami nebo s vanilkovou zmrzlinou (tvaroh, jogurt, muškátový oříšek a vanilka – recept příště).
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Využijte příznivého počasí a cvičte na čerstvém vzduchu
Nejen, že je cvičení na čerstvém vzduchu zdravější než cvičení v posilovně, ale má i další benefity, o kterých

Jablečný štrůdl z ovesných vloček
Tentokrát trochu jiný tip na snídaně – vločkový štrůdl s jablky. S vločkami se dá báječně hrát a experimentovat.