Stir fry z klíčků, žampiónů a mrkve s lososem

Vhodné jako oběd nebo večeře. Ta kombinace lososa (v mém případě – viz foto-spíše syrového než upečeného) a narychlo opečených fazolových klíčků, žampiónů, mrkve, zelí a trochy cibule je jedinečná.

Stir fry z klíčků, žampiónů a mrkve s lososem

Suroviny se dají koupit zvlášť a namíchat dle preferencí nebo koupit již namíchané v sáčku – např. v Marks and Spencer (mushroom stir fry, 400g balení) za 32 - 56 Kč – stačí na 2 velké porce (tuto pohodlnou a rychlou variantu jsem zvolila já), ve zdravých výživách nebo v Makru. Chuť klíčků obzvlášť dobře vynikne a chytne typickou asijskou chuť, když jsou připravené na přírodním kokosovém oleji. Celková doba přípravy (v případě mixu v sáčku) je 10minut.

Ingredience:

  • čerstvý losos bez kůže - 120g
  • 1 balení (je na 2 – 3 porce) klíčkovo - houbového stir fry nebo
  • mrkev – 50g, fazolové klíčky – 100g, cibule – 10g,žampióny 200g, čerstvý špenát – 40g (nastrouhat, natrhat, smíchat)
  • chilli papričky (nemusí se přidávat)
  • 1 – 2 malé lžičky kokosového oleje


Postup: na vysokém stupni prohřejeme pánev, přidáme 1 – 2 lžičky kokosového oleje, vysypeme půl pytlíku stir fry (pro jednu osobu), cca 5-7minut za stálého míchání opékáme ze všech stran. Mezitím vedle narychlo opečeme lososa pokapaného citronem a s čerstvými bylinkami dle chuťových prefrencí a opět třeba s chilli papričkami. Obsah hodnot (120g losos a 200g stir fry) je: 316 kcal, 29g bílkovin, 7g sacharidů, 19g tuků a 4g vlákniny. Vhodné podávat se zeleninovým salátem nebo mořskými řasami (kvůli navýšení vlákniny).

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Osvěžující oběd z quinoy

Osvěžující oběd z quinoy

Tři ingredience a super osvěžující oběd je hotový!

Něco mezi makaronkama a makronkama (zdravěji)

Něco mezi makaronkama a makronkama (zdravěji)

Vánoční cukroví nebo jen tak na snídani s bílým jogurtem.

Brokolice

Brokolice

Jak brokolici připravovat, aby se zachovalo co největší množství blahodárných látek?