Jahodový koláč s mátou a citronem
Letní jahodový koláč – osvěžující snídaně, svačina nebo dezert po obědě.

Opět si pohrajeme s vločkami místo mouky.
Ingredience
- cca 100 - 120g ovesných, rýžových nebo amarantových vloček
- 2 vejce
- šťáva z 1 citronu + kůra z 1 citronu (nejlépe chemicky neošetřeného)
- 3 lžíce bílého jogurtu
- vanička čerstvé máty
- větší vanička čerstvých jahod
- 1 – 2 lžíce medu
- vanička tvarohu na horní vrstvu
- eventuelně - bude-li potřeba - vlažná voda, aby vzniklo tužší těsto
Postup: smícháme v míse vločky, vejce, šťávu z citronu, najemno nastrouhanou kůru z citronu, 3 lžíce jogurtu, najemno nasekanou mátu. Rozmixujeme tyčovým mixerem na těsto, rozprostřeme na střední plech na pečící papír (do výšky cca 1,5cm) a dáme na 25 minut na 180 stupňů péct do trouby. Mezitím rozmixujeme tvaroh s částí jahod, přidáme trochu nasekané máty, med a potřeme tím skoro upečený korpus. Necháme péct ještě cca 10 -15 minut při stejné teplotě, kontrolujeme – každému peče trouba jinak a navrch ozdobíme nakrájenými čerstvými jahodami.
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Hiit cardio č. 2 (kolo)
Nedávno jsem dávala návod na Hiit cardio ve formě běhu. Další tip jak se zničit, spálit tuky, nastartovat metabolismus,

Rychlá snídaně nebo sušenka na víkendové cestování
Na tomto receptu je fajn, že sušenky jsou dobré i když doma chybí některá z ingrediencí a dají se připravit na

Bosu – posílení středu těla a úleva od bolesti zad
Proč jsou bosu a další balanční pomůcky v dnešní době čím dál populárnější? Oblíbila jsem si je, protože se jedná

English