Jahodový koláč s mátou a citronem
Letní jahodový koláč – osvěžující snídaně, svačina nebo dezert po obědě.
Opět si pohrajeme s vločkami místo mouky.
Ingredience
- cca 100 - 120g ovesných, rýžových nebo amarantových vloček
- 2 vejce
- šťáva z 1 citronu + kůra z 1 citronu (nejlépe chemicky neošetřeného)
- 3 lžíce bílého jogurtu
- vanička čerstvé máty
- větší vanička čerstvých jahod
- 1 – 2 lžíce medu
- vanička tvarohu na horní vrstvu
- eventuelně - bude-li potřeba - vlažná voda, aby vzniklo tužší těsto
Postup: smícháme v míse vločky, vejce, šťávu z citronu, najemno nastrouhanou kůru z citronu, 3 lžíce jogurtu, najemno nasekanou mátu. Rozmixujeme tyčovým mixerem na těsto, rozprostřeme na střední plech na pečící papír (do výšky cca 1,5cm) a dáme na 25 minut na 180 stupňů péct do trouby. Mezitím rozmixujeme tvaroh s částí jahod, přidáme trochu nasekané máty, med a potřeme tím skoro upečený korpus. Necháme péct ještě cca 10 -15 minut při stejné teplotě, kontrolujeme – každému peče trouba jinak a navrch ozdobíme nakrájenými čerstvými jahodami.
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Kaviár z mořských řas – obrovský zdroj vlákniny
Někdo si kaviár maže na pleť nebo ho využívá jako afrodiziakum, někdo si na něm jen rád a zdravě pochutná. Výborná