Jahodový koláč s mátou a citronem
Letní jahodový koláč – osvěžující snídaně, svačina nebo dezert po obědě.
Opět si pohrajeme s vločkami místo mouky.
Ingredience
- cca 100 - 120g ovesných, rýžových nebo amarantových vloček
- 2 vejce
- šťáva z 1 citronu + kůra z 1 citronu (nejlépe chemicky neošetřeného)
- 3 lžíce bílého jogurtu
- vanička čerstvé máty
- větší vanička čerstvých jahod
- 1 – 2 lžíce medu
- vanička tvarohu na horní vrstvu
- eventuelně - bude-li potřeba - vlažná voda, aby vzniklo tužší těsto
Postup: smícháme v míse vločky, vejce, šťávu z citronu, najemno nastrouhanou kůru z citronu, 3 lžíce jogurtu, najemno nasekanou mátu. Rozmixujeme tyčovým mixerem na těsto, rozprostřeme na střední plech na pečící papír (do výšky cca 1,5cm) a dáme na 25 minut na 180 stupňů péct do trouby. Mezitím rozmixujeme tvaroh s částí jahod, přidáme trochu nasekané máty, med a potřeme tím skoro upečený korpus. Necháme péct ještě cca 10 -15 minut při stejné teplotě, kontrolujeme – každému peče trouba jinak a navrch ozdobíme nakrájenými čerstvými jahodami.
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Brokolicovo-květákové bramboráky s uzeným lososem
Velmi jednoduché, zdravé, patří to do „dělené stravy“ jestli někdo držíte.. A samé proteiny - na večeři tudíž ideální.

Lehká prvomájová malinová snídaně
Jak je zřejmě z mých receptů patrné, strašně mě baví připravovat snídaně. Mám ráda sladké snídaně, ale aby byly

Tapas místo chlebíčků pro sobotní návštěvu
Tapas je malé občerstvení, jednohubky, původ mají ve Španělsku, kde se běžně lákavě nazdobené podávají k nápojům.