Jahodový koláč s mátou a citronem

Letní jahodový koláč – osvěžující snídaně, svačina nebo dezert po obědě.

Jahodový koláč s mátou a citronem

Opět si pohrajeme s vločkami místo mouky.

Ingredience

  • cca 100 - 120g ovesných, rýžových nebo amarantových vloček
  • 2 vejce
  • šťáva z 1 citronu + kůra z 1 citronu (nejlépe chemicky neošetřeného)
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • vanička čerstvé máty
  • větší vanička čerstvých jahod
  • 1 – 2 lžíce medu
  • vanička tvarohu na horní vrstvu
  • eventuelně - bude-li potřeba - vlažná voda, aby vzniklo tužší těsto

Postup: smícháme v míse vločky, vejce, šťávu z citronu, najemno nastrouhanou kůru z citronu, 3 lžíce jogurtu, najemno nasekanou mátu. Rozmixujeme tyčovým mixerem na těsto, rozprostřeme na střední plech na pečící papír (do výšky cca 1,5cm) a dáme na 25 minut na 180 stupňů péct do trouby. Mezitím rozmixujeme tvaroh s částí jahod, přidáme trochu nasekané máty, med a potřeme tím skoro upečený korpus. Necháme péct ještě cca 10 -15 minut při stejné teplotě, kontrolujeme – každému peče trouba jinak a navrch ozdobíme nakrájenými čerstvými jahodami.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Nedělní zeleninové krabičkování

Nedělní zeleninové krabičkování

Většinou jím zeleninu jako součást oběda i večeře, ale nemám čas si ji denně krájet, vařit a připravovat. Ale zrovna

Dřepujete správně?

Dřepujete správně?

Dřepy jsou naprosto nejúčinnějším cvikem pro rozvoj svalstva nohou – budují sílu i kvalitní svalovou hmotu.

Košíčky plněné čokoládou a ovocem

Košíčky plněné čokoládou a ovocem

Inspirovala jsem se na festivalu středomořských chutí u jedné francouzské pekárny a vytvořila variantu bez mouky