Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Všichni to známe – chuť je ráno na všechno – sladké, slané, mastné, u někoho i na pálivé.

Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Zde je jeden tip na bezmasý oběd, který je nejenom velmi zdravý, obsahuje správný poměr sacharidů, tuků a bílkovin, ale zároveň je i dobrým vyprošťovákem a je v něm od všech chutí něco. Oběd chutná výborně samozřejmě i v nekocovinové dny.

Ingredience:

  • rýže 3 barev (nebo jiná)
  • šmakoun nebo tofu (obojí v natural podobě)
  • mrkev
  • špenát - listy
  • medvědí česnek
  • pažitka
  • pálivé chilli papričky (množství si každý zvolí sám, já dávám strašně moc)
  • kokosový olej (to je základ – ten by neměl chybět ani se ničím nahrazovat)
  • 2 lžíce medu
  • trocha skořice
  • rajčatový protlak nebo kusy račat v konzervě
  • sušené mořské řasy wakame (nemusí být, ale kvůli dodání vlákniny jsou vhodné)

Postup: dáme vařit rýži. Mezitím si nastrouháme mrkev, natrháme medvědí česnek, nakrájíme pažitku, dáme řasy nabobtnat do vody (máme-li je), nakrájíme chilli papričky a šmakouna (tofu). Na pánev dáme tak 3 lžíce kokosového oleje, rajčatový protlak a všechnu nakrájenou zeleninu a bylinky. Orestujeme, přidáme rýži a všechno chvíli pořádně promícháváme. Kdo používá sůl, osolí.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Čokoládový fondant se zmrzlinou

Čokoládový fondant se zmrzlinou

Tady je můj docela tajný :-), ale velmi oblíbený recept na čokoládový fondant, samozřejmě ve zdravé variantě z

Nedělní zeleninové krabičkování

Nedělní zeleninové krabičkování

Většinou jím zeleninu jako součást oběda i večeře, ale nemám čas si ji denně krájet, vařit a připravovat. Ale zrovna

Banánové lívance – rychlovka k snídani

Banánové lívance – rychlovka k snídani

Opět jsem se inspirovala, ihned vyzkoušela a nemůžu uvěřit jak snadné a rychlé to je.