Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Všichni to známe – chuť je ráno na všechno – sladké, slané, mastné, u někoho i na pálivé.

Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Zde je jeden tip na bezmasý oběd, který je nejenom velmi zdravý, obsahuje správný poměr sacharidů, tuků a bílkovin, ale zároveň je i dobrým vyprošťovákem a je v něm od všech chutí něco. Oběd chutná výborně samozřejmě i v nekocovinové dny.

Ingredience:

  • rýže 3 barev (nebo jiná)
  • šmakoun nebo tofu (obojí v natural podobě)
  • mrkev
  • špenát - listy
  • medvědí česnek
  • pažitka
  • pálivé chilli papričky (množství si každý zvolí sám, já dávám strašně moc)
  • kokosový olej (to je základ – ten by neměl chybět ani se ničím nahrazovat)
  • 2 lžíce medu
  • trocha skořice
  • rajčatový protlak nebo kusy račat v konzervě
  • sušené mořské řasy wakame (nemusí být, ale kvůli dodání vlákniny jsou vhodné)

Postup: dáme vařit rýži. Mezitím si nastrouháme mrkev, natrháme medvědí česnek, nakrájíme pažitku, dáme řasy nabobtnat do vody (máme-li je), nakrájíme chilli papričky a šmakouna (tofu). Na pánev dáme tak 3 lžíce kokosového oleje, rajčatový protlak a všechnu nakrájenou zeleninu a bylinky. Orestujeme, přidáme rýži a všechno chvíli pořádně promícháváme. Kdo používá sůl, osolí.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Citronové sorbetky

Citronové sorbetky

Jednoduchý, osvěžující letní sorbet. Hodí se jako dezert nebo třeba po cvičení.

Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Všichni to známe – chuť je ráno na všechno – sladké, slané, mastné, u někoho i na pálivé.

Banánové cookies

Banánové cookies

Také máte rádi něco zakousnout ke kávě, ale kupované sušenky jsou prostě plné prázdných sacharidů? Vyzkoušejte