Karbanátky z quinoi

Vhodné jako oběd, svačinka, dobře se převáží na výlety a karbanátky chutnají skvěle i studené.

Karbanátky z quinoi

Quinoa má velké procento bílkovin, neobsahuje lepek - je tedy vhodná i pro celiaky, naopak obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a vyvážené aminokyseliny. Dá se připravit i nasladko.

Ingredience (asi na 4 karbanátky):

  • cca 150g quinoi
  • cca 3 lžíce ovesných vloček na zahuštění (pro ty, kteří mají intoleranci na lepek, tak třeba rýžové nebo pohankové vločky)
  • 1 mozarella
  • 2 vejce (dle konzistence, asi by stačilo i jedno)
  • medvědí česnek – cca 5 listů (ten je tam důležitý)
  • sladká nebo pálivá paprika (chilli)
  • čerstvá petržel nebo pažitka
  • mořská sůl
  • konopné semínko nebo chia semínko nebo obojí – cca 2 lžičky

Postup: quinou na pár hodin namočíme do vody. Tu pak vylijeme a 20 minut uvaříme v čerstvé vodě. Necháme vychladnout. Přidáme vejce, vločky, natrhaný česnek, semínka, petržel nebo pažitku a nastrouhanou mozarellu. Důkladně rozpracujeme vidličkou na těsto. Chvíli necháme v lednici odležet a pak tvoříme karbanátky, které pečeme na kokosovém oleji na pánvi. Můžeme podávat s domácí majonézou se spoustou pažitky a zeleninovým salátem.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Proteinové fitness muffiny

Proteinové fitness muffiny

Muffiny plné proteinů!

Oříšky – jejich pozitivní účinky a doporučené dávky

Oříšky – jejich pozitivní účinky a doporučené dávky

Dříve se hodně psalo o tom, že ořechy neprospívají pěkné postavě a zdraví. Ve skutečnosti se ale věci mají trošku

Karbanátky z quinoi

Karbanátky z quinoi

Vhodné jako oběd, svačinka, dobře se převáží na výlety a karbanátky chutnají skvěle i studené.