Karbanátky z quinoi

Vhodné jako oběd, svačinka, dobře se převáží na výlety a karbanátky chutnají skvěle i studené.

Karbanátky z quinoi

Quinoa má velké procento bílkovin, neobsahuje lepek - je tedy vhodná i pro celiaky, naopak obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a vyvážené aminokyseliny. Dá se připravit i nasladko.

Ingredience (asi na 4 karbanátky):

  • cca 150g quinoi
  • cca 3 lžíce ovesných vloček na zahuštění (pro ty, kteří mají intoleranci na lepek, tak třeba rýžové nebo pohankové vločky)
  • 1 mozarella
  • 2 vejce (dle konzistence, asi by stačilo i jedno)
  • medvědí česnek – cca 5 listů (ten je tam důležitý)
  • sladká nebo pálivá paprika (chilli)
  • čerstvá petržel nebo pažitka
  • mořská sůl
  • konopné semínko nebo chia semínko nebo obojí – cca 2 lžičky

Postup: quinou na pár hodin namočíme do vody. Tu pak vylijeme a 20 minut uvaříme v čerstvé vodě. Necháme vychladnout. Přidáme vejce, vločky, natrhaný česnek, semínka, petržel nebo pažitku a nastrouhanou mozarellu. Důkladně rozpracujeme vidličkou na těsto. Chvíli necháme v lednici odležet a pak tvoříme karbanátky, které pečeme na kokosovém oleji na pánvi. Můžeme podávat s domácí majonézou se spoustou pažitky a zeleninovým salátem.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Citronové sorbetky

Citronové sorbetky

Jednoduchý, osvěžující letní sorbet. Hodí se jako dezert nebo třeba po cvičení.

Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)

Všichni to známe – chuť je ráno na všechno – sladké, slané, mastné, u někoho i na pálivé.

Banánové cookies

Banánové cookies

Také máte rádi něco zakousnout ke kávě, ale kupované sušenky jsou prostě plné prázdných sacharidů? Vyzkoušejte