Košíčky plněné čokoládou a ovocem

Inspirovala jsem se na festivalu středomořských chutí u jedné francouzské pekárny a vytvořila variantu bez mouky a cukru.

Košíčky plněné čokoládou a ovocem

Neměla jsem maliny, tak jsem použila třešně. Dle fotek je zjevné, který je můj nepravidelný domácí výtvor.

Ingredience (asi na 4 košíčky – záleží na velikosti)

  • ovesné vločky (nebo jiné) – cca 50 - 60g
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • vejce
  • raw kakao nebo nastrouhaná vysokoprocentní čokoláda – cca 2 lžíce – do těsta
  • maliny/jahody/třešně/borůvky
  • protein (jako vždy není nutný – hodí se vanilka nebo čokoláda nebo lesní ovoce)
  • vysokoprocentní hořká čokoláda nako náplň do košíčků – cca 20g (když bude málo, doplnit vodou – nevážila jsem ji)

Postup: připravíme husté těsto z vloček, vejce, raw kakaa nebo nastrouhané hořké čokolády, jogurtu, případně proteinu. Naplníme silikonové formičky tak, aby byl uprostřed větší prostor pro čokoládovou výplň. Dáme péct do trouby na cca 180 stupňů na cca 10 minut. Mezitím si (třeba také v troubě) rozpustíme hořkou čokoládu. Necháme vychladnout košíčky, naplníme je čokoládou, do ní vložíme ovoce a dáme zatuhnout do ledničky.

 

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Boršč s mořskými řasami

Boršč s mořskými řasami

Vynikající jednoduchý a rychlý oběd nebo díky vysokému podílu bílkovin i večeře.

Úlovky z Evolution festivalu

Úlovky z Evolution festivalu

Tak jsem se na dnešním Evolution festu na Výstavišti zase trochu inspirovala a nakoupila pár drobností.

Čokoládový fondant se zmrzlinou

Čokoládový fondant se zmrzlinou

Tady je můj docela tajný :-), ale velmi oblíbený recept na čokoládový fondant, samozřejmě ve zdravé variantě z