Letní osvěžující domácí drink
Začínají zase slunečné dny - takže čas domácích limonád.
Do domácích limonád nebo v restauracích se přidávají do vody limetky, máta, pomeranče, zázvor, okurky… Napadla mě navíc ještě jedna ingredience – sice jsem ji na trhu nekoupila za účelem přidávat do domácího drinku, ale pak zkusila a vznikla z toho velmi zajímavá chuť. Šafrán. Pravý šafrán není vůbec levný, ale stačí opravdu jen úplně minimálně a chuť je příjemně zvýrazněna. Jen se neleknout „dožluta“ zabarvené limonády – to ten šafrán, ač je fialový. A když už ten šafrán mám budu s ním experimentovat do mých oblíbených sladkých vločkových snídaní.
Ingredience do karafy
- pár plátků oloupané salátové okurky
- limetka nebo dvě nakrájené na kousky (nejlépe chemicky neošetřené)
- máta – pár lístků
- oloupaný zázvor na kousky
- pár „vláken“ šafránu
- ledové kostky
Postup: stačí voda z kohoutku, vsypat ledové kostky (já mrazím kostky pokapané trochou citronu), přidat okurku, šafrán, zázvor, limetky, mátu a dát chladit nebo rovnou pít.
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu
Banánové lívance – rychlovka k snídani
Opět jsem se inspirovala, ihned vyzkoušela a nemůžu uvěřit jak snadné a rychlé to je.
Hořká čokoláda? Rozhodně ano!
Naštěstí je prokázáno, že vysokoprocentní hořká čokoláda prospívá zdraví - ale mám na mysli kvalitní čokoládu,
Kaviár z mořských řas – obrovský zdroj vlákniny
Někdo si kaviár maže na pleť nebo ho využívá jako afrodiziakum, někdo si na něm jen rád a zdravě pochutná. Výborná