Letní osvěžující domácí drink
Začínají zase slunečné dny - takže čas domácích limonád.
Do domácích limonád nebo v restauracích se přidávají do vody limetky, máta, pomeranče, zázvor, okurky… Napadla mě navíc ještě jedna ingredience – sice jsem ji na trhu nekoupila za účelem přidávat do domácího drinku, ale pak zkusila a vznikla z toho velmi zajímavá chuť. Šafrán. Pravý šafrán není vůbec levný, ale stačí opravdu jen úplně minimálně a chuť je příjemně zvýrazněna. Jen se neleknout „dožluta“ zabarvené limonády – to ten šafrán, ač je fialový. A když už ten šafrán mám budu s ním experimentovat do mých oblíbených sladkých vločkových snídaní.
Ingredience do karafy
- pár plátků oloupané salátové okurky
- limetka nebo dvě nakrájené na kousky (nejlépe chemicky neošetřené)
- máta – pár lístků
- oloupaný zázvor na kousky
- pár „vláken“ šafránu
- ledové kostky
Postup: stačí voda z kohoutku, vsypat ledové kostky (já mrazím kostky pokapané trochou citronu), přidat okurku, šafrán, zázvor, limetky, mátu a dát chladit nebo rovnou pít.
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Brokolicovo-květákové bramboráky s uzeným lososem
Velmi jednoduché, zdravé, patří to do „dělené stravy“ jestli někdo držíte.. A samé proteiny - na večeři tudíž ideální.

Lehká prvomájová malinová snídaně
Jak je zřejmě z mých receptů patrné, strašně mě baví připravovat snídaně. Mám ráda sladké snídaně, ale aby byly

Tapas místo chlebíčků pro sobotní návštěvu
Tapas je malé občerstvení, jednohubky, původ mají ve Španělsku, kde se běžně lákavě nazdobené podávají k nápojům.