Muffiny z goji
Kustovnice čínská (goji) paří k superpotravinám. Výrazně posiluje imunitu a obranyschopnost organismu. Harmonizuje činnost jater a ledvin, zlepšuje krvetvorbu, snižuje krevní tlak. Navíc obsahuje velké množství betakarotenu, vitamín C, B1 a B2, důležité aminokyseliny a stopové prvky (zinek, selen, železo a vápník).

V tomto podzimním období je kustovnice vhodná například na přípravu čaje, můžeme ji přidávat ke snídani do ovesných vloček nebo se z ní dá také skvěle péct…
Ingredience
- cca 100g kustovnice
- raw mleté kakaové boby – cca 3 lžíce nebo nastrouhaná hořká kvalitní čokoláda
- mandlová mouka (pouze namleté mandle) – cca 2 lžíce
- skořice – 1 lžička
- 1 – 2 vejce
- čoko-protein – cca 2-3 lžíce (není nutný)
Postup: kustovnici v míse zalijeme horkou vodou a necháme cca 3 minuty nabobtnat, smícháme s čokoládou, mandlovou moukou, skořicí, dolijeme vodou, aby se utvořilo těsto. Po vychladnutí vmícháme vejce. Vlijeme do muffinových formiček, na 180stupňů pečeme cca 15 minut.
Nebo jiný nápad – kustovnici smícháme s kokosem, vanilkovým proteinem, mandlovou noukou a vejcem a máme vanilkovo-kokosové muffiny.
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Lehký jarní salát se špenátem a píniovými oříšky
Velice jednoduchý, rychlý, zdravý a dobrý salát plný vitamínů k obědu nebo k večeři.

Jak si chytře pochutnávat v restauracích a netloustnout
Ráda jím v restauracích, povídám si s přáteli, baví mě vybírat si jídlo, na které mám zrovna chuť, nechat ho někoho

Datle - ideální svačinka nebo afrodisiakum
Datle plněné vlašskými ořechy (mandlemi). Výborně se hodí k dopolední svačině nebo jako energetický doping před

English