Něco mezi makaronkama a makronkama (zdravěji)
Vánoční cukroví nebo jen tak na snídani s bílým jogurtem.
Ingredience (cca 8 makaronek)
- mix vlašských ořechů/kešu/mandlí nebo mandlová mouka – cca 15dkg celkem
- med/stévie na doslazení – je-li to nutné
- brusinky nebo rozinky nebo sušené meruňky
- strouhaný kokos
- datle – cca 4 – 5ks (spíš kvalitnější z trhu – více lepí a jsou šťavňatější)
- špetka prášku do pečiva
- 1 vajíčko
- může být hořká čokoláda (alespoň 85%) na polití
Postup: rozmixujeme ořechy s minimem vody, přidáme na kousky nakrájené meruňky, brusinky, kokos a hlavně datle, minimum prášku do pečiva, vajíčko a ručně vymícháme. Musí vzniknout poměrně hutné těsto. Můžeme přidat i trochu povařených ovesných vloček, ale není to nutné, drží to pohromadě i tak. Vytvoříme na pečícím papíru malá kolečka, dozdobíme nasekanými plátky mandlí, můžeme pokapat rozvařenou hořkou čokoládou a dáme péct na 180 stupňů na cca 10 minut (hlídáme). Rychle dáme do ledničky, aby zatuhly, byly vláčné uvnitř, ale přesto křupavé. Vydrží cca 14 dní spíše v chladu – spodní část ledničky.
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Zebrované muffiny
Může to být i dort (něco jako mramorovaná bábovka, ale bez mouky a tentokrát i bez mých oblíbených vloček), ale

Jablečný štrůdl z ovesných vloček
Tentokrát trochu jiný tip na snídaně – vločkový štrůdl s jablky. S vločkami se dá báječně hrát a experimentovat.