Úlovky z Evolution festivalu

Tak jsem se na dnešním Evolution festu na Výstavišti zase trochu inspirovala a nakoupila pár drobností.

Úlovky z Evolution festivalu

Jedná se o multižánrový festival s charakterem, který se snaží propojit jak emoční až alternativně-spirituální část života s tou která působí každodenně a racionálně. Může být každopádně zajímavý a přínosný pro ty, kteří se zajímají o zdravý a aktivní životní styl (proto jsem tam šla já), chtějí si odnést nápady, pochytit novinky nebo nakoupit konkrétní výrobky - většinou s veletržní slevou nebo si poslechnout semináře a přednášky.

http://www.festivalevolution.cz/

A cože jsem si to vlastně všechno přinesla?

  • matcha tea - používám docela často (na rozdíl od běžných listů zeleného čaje, které se po vyluhování vyhazují, listy matchy se našlehají s vodou a konzumují se. Pitím čaje matcha dochází ke konzumaci antioxidantů ze zeleného čaje, vitamínů, minerálů a vlákniny ve vyšší koncentraci. Matcha také obsahuje velké množství L-theaninů – jedinečných přírodních aminokyselin, které se vyskytují téměř výlučně v zeleném čaji – a také teofylinu, který má podobné účinky jako kofein. Tyto látky společně pomáhají udržovat vyšší duševní jasnost a energii. Mně chutná nejvíc studený až ledový - jen tak bez citronu, bez medu.
  • 85% hořká čokoláda - nejradši mám nepražené kaaové boby (přidávám je všude) nebo 80 - 90% čokoládu (kakaové boby a vysokoprocentní hořká čokoláda jsou bohatým zdrojem vitamínu C, obsahují velké množství minerálních látek jako železo, mangan, chrom, hořčík nebo zinek. Nezanedbatelný je i jejich obsah antioxidantů, navíc je po čokoládě lepší nálada, látky v bobech obsažené dovedou ovlivňovat pocity přímo v našem mozku).
  • vanilkový lusk (pomletý) - chuť i aroma pravé přírodní vanilky jsou nesrovnatelné se synteticky vyrobeným vanilinovým cukrem, který vzniká přidáním chemického ethylvanilinu. Přírodní vanilka kromě přírodního vanilinu obsahuje až 200 dalších aromatických látek. Neskutečně dobrá do domácích zmrzlin, pečení, přisypávám do ovesných vloček, muffinů, dortů z vloček. Z lékařského hlediska má pravá vanilka dobrý vliv na psychiku. To je zásluhou aromatických látek, které jsou v ní obsažené a které tzv. harmonizují smysly a uvolňují nervové napětí v těle, povzbuzuje srdeční činnost, zmírňuje agresivitu.
  • dýňový olej - určený pro studnou kuchyni - dávám na saláty, na těstoviny, přidávám do pomazánek, do pesta. Ze zdravotního hlediska obsahuje nenasycené mastné kyseliny jako většina panenských olejů. Navíc je bohatý na přírodní látky, které zabraňují degenerativním procesům a stárnutí buněk. Z vitamínů jsou v dýňovém oleji nejvíce zastoupeny vitamíny skupiny B, C, a E. Dále obsahuje zinek, hořčík, vápník, železo, draslík…
  • mořská sůl do vany - detoxikuje organismus, je zásaditá, uvolňuje napětí ve svalech, výborně se v ní relaxuje.
  • minerální mýdlo s mořskou houbou - ještě jsem to v tomto spojení neviděla, tak jsem chtěla vyzkoušet. Všeobecně přírodní mořská houba má vysoké savé vlastnosti. Po namočení se stává příjemně hebkou. Syntetická houba se rozpouští pod vlivem přidaných agresivních látek, což ji odlišuje od té přírodní mořské. Tak jsem rovnou vzala i malou čistící na obličej..
  • proteinové tyčky - tyhle normálně nekupuji, trochu vyšší podíl proteinu na rostlinné bázi sice obsahují, ale také spoutu sacharidů, jsou spíše na dopoledne, určitě znám kvalitnější s vyšším obsahem proteinů a složením vůbec. Ale jako záchrana když není nic jiného po ruce jsou dobré.
  • zázvorový hydratační krém - tak to se nechám překvapit, nemám zkušenost, ale koupila jsem si ho, protože mám k zázvoru všeobecně kladný vztah a když prokrvuje zevnitř, přijde mi logické, že bude prokrvovat i krevní oběh pleti a že by to mohl být "energetický motor" pro pleť jak výrobce uvádí..

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Čokoládovo - višňový fitness dort

Čokoládovo - višňový fitness dort

Hodí se třeba k narozeninám pro někoho, kdo není úplně navyklý na přeslazené a tučné chutě dortů (no – mým rodičům

Lehká prvomájová malinová snídaně

Lehká prvomájová malinová snídaně

Jak je zřejmě z mých receptů patrné, strašně mě baví připravovat snídaně. Mám ráda sladké snídaně, ale aby byly

Efektivní spalování tuků na břiše

Efektivní spalování tuků na břiše

Posilování břišního svalstva nám umožní zpevnit a zvětšit objem těchto svalů, ale vytoužené buchty se neobjeví,