Puding z dýně a avokáda
Na trzích a v obchodech se začínají objevovat dýně, bylo by škoda jejich období nevyužít. Z dýní se dá připravit polévka, dají se péct nebo třeba jenom rozmixovat syrové s avokádem, kakaovými boby a skořicí.
Puding je hotový během pár minut, vhodný třeba ke snídani, svačinám nebo jako dezert po obědě. Výživové hodnoty: 100g vyloupané dýně, půlka avokáda (50g), 1 velká lžíce raw nepražených kakaových bobů, lžička medu a skořice obsahuje celkem 195kcal, 5g bílkovin, 22g sacharidů, 13g tuků (ale ty zdravé omega 3) a 5g vlákniny.
Ingredience na jednu porci
- menší dýně Hokaido
- ½ středně velkého avokáda
- 1 lžíce raw nepražených kakaových bobů (nebo vysokoprocentní hořká čokoláda)
- malá lžička skořice
- med (není nutný)
Postup: vydlabeme dýni, odstraníme semínka, rozmixujeme s trochou vody, půlkou avokáda, přidáme lžíci kakaových bobů, skořici, med, znovu rozmixujeme tyčovým mixerem. Před konzumací necháme chvíli v lednici.
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Zebrované muffiny
Může to být i dort (něco jako mramorovaná bábovka, ale bez mouky a tentokrát i bez mých oblíbených vloček), ale

Jablečný štrůdl z ovesných vloček
Tentokrát trochu jiný tip na snídaně – vločkový štrůdl s jablky. S vločkami se dá báječně hrát a experimentovat.