Rychlá snídaně nebo sušenka na víkendové cestování

Na tomto receptu je fajn, že sušenky jsou dobré i když doma chybí některá z ingrediencí a dají se připravit na pár dní dopředu.

Rychlá snídaně nebo sušenka na víkendové cestování

Cca 5- 6ks (dle velikosti)

Čas přípravy 30min včetně pečení

Ingredience

šálek ovesných vloček – (cca 50g)
raw kakao (1,5 polévkové lžíce) nebo neslazený kakaový prášek nebo 4 čtverečky vysokoprocentní hořké čokolády
½ žíce skořice
2 lžíce proteinového prášku – ideálně čokoládového, ale i jakýkoli jiný se hodí (nesportovci přidávat nemusí)
med nebo agáve na doslazení – ale doslazovat se nemusí
2 lžíce mandlového nebo ovesného mléka (také být nemusí)
1 lžíce chia semínek
nasekané mandle nebo vlašské ořechy
- Postup

Předehřejeme troubu na 170 stupňů, plech vyložíme pečícím papírem. Smícháme všechny indegrience v míse, přidáme teplou vodu tak, aby vzniklo hutné těsto nebo můžeme rozmixovat tyčovým mixérem. Z hotového těsta tvoříme placičky o průměru asi 5cm a pokládáme na pečící papír. Pečeme cca 20 - 25 minut (že jsou hotové poznáme tak, že se nelepí k pečícímu papíru), pak necháme vychladnout, skladujeme v ledničce a převážíme v uzavíratelných krabičkách – vydrží dlouho křupavé. Doporučuji ke snídani nebo k dopolední svačině 2 – 3 placičky třeba s mandlovým mlékem.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Puding z dýně a avokáda

Puding z dýně a avokáda

Na trzích a v obchodech se začínají objevovat dýně, bylo by škoda jejich období nevyužít. Z dýní se dá připravit

Muffiny z goji

Muffiny z goji

Kustovnice čínská (goji) paří k superpotravinám. Výrazně posiluje imunitu a obranyschopnost organismu. Harmonizuje

Nedělní zeleninové krabičkování

Nedělní zeleninové krabičkování

Většinou jím zeleninu jako součást oběda i večeře, ale nemám čas si ji denně krájet, vařit a připravovat. Ale zrovna