Rychlý mug cake (muffiny)
Vynikající snídaně, kterou bych mohla jíst denně. Také hodně často jím.
Protože tyto muffiny obsahují vysoké procento bílkovin, jsou vhodné také na dopolední, ale i odpolední svačinu. A dají se dobře převážet a jíst kdekoliv. Jeden mug cake obsahuje cca 90kcal, 10g bílkovin, 9g sacharidů, 1,5g tuků a 1,5g vlákniny. Takže ke snídani třeba 2ks + ovoce + polít částí bílého jogurtu, posypat skořicí a máme ideálně vyváženou snídani. Chutná výborně, omluva za amatérské foto :-)
Ingredience (5 muffinů ve středně velkých formičkách):
- cca 65g ovesných nebo jiných vloček
- 4 lžíce bílého jogurtu
- 2 lžíce domácí višňové marmelády (nebo jiné, ale hodně červená barva)
- 1 vejce a 2 bílky
- 45g čokoládového proteinu (nebo nastrouhat hořkou čokoládu, pak však neplatí výživové hodnoty – viz výše)
- eventuelně med/stévie na doslazení (kdo použil protein, není třeba, ani v tomto případě neplatí výživové hodnoty viz výše)
Dále potřebujeme silikonové formičky.
Postup: troubu předehřejeme na 150 stupňů, mezitím smícháme všechny ingredience dohromady (ani jsem nemusela použít tyčový mixer, jen vidličku), dáme do formiček a pečeme cca 10 – 15minut.
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Tip na „kocovinový“ oběd (rýže na asijský způsob)
Všichni to známe – chuť je ráno na všechno – sladké, slané, mastné, u někoho i na pálivé.

Banánové cookies
Také máte rádi něco zakousnout ke kávě, ale kupované sušenky jsou prostě plné prázdných sacharidů? Vyzkoušejte