Tofu muffiny s mrkví, koriandrem a brokolicí
Lehký bezmasý oběd, který je plný bílkovin. Hodí se tedy také k večeři nebo jako odpolední svačina (přiměřené množství). Nikdy jsem nebyla příliš velkým konzumentem tofu, ale ráda experimentuji a když si s tofu, které je samo o sobě chuťově dost nevýrazné, trochu pohrajeme, může vzniknout celkem zajímavá dobrota.
Ingredience:
- bílé tofu (může být v bio kvalitě)
- 1 celé vějce + 1 bílek
- mrkev a brokolice (cca 1 velká mrkev a půlka brokolice)
- koriandr (nebo čerstvá pažitka)
- chilli papričky
- sýr cottage
Postup: balení tofu (180g) dáme do mísy (předtím z něj co nejvíce vymačkáme vodu), nastrouháme syrovou mrkev a brokolici, přidáme vejce a bílek, koriandr (nebo pažitku), chilli, minimálně osolíme. Všechno rozmixujeme tyčovým mixerem a naplníme muffinové nebo silikonové formičky (jsou lepší, lépe se po upečení vyklápí) a pečeme 35minut na 180 stupních. Zdobíme půlkou balení sýru cottage, podáváme s listovým salátem. Výše uvedené suroviny postačí na cca 4 středně velké muffiny a obsah hodnot je: 507 kcal, 48g bílkovin, 12g sacharidů, 28g tuků a 7g vlákniny. Do muffinového těsta můžeme ještě nastrouhat mozarellu light (není započítána ve výše uvedených hodnotách).
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Zebrované muffiny
Může to být i dort (něco jako mramorovaná bábovka, ale bez mouky a tentokrát i bez mých oblíbených vloček), ale

Jablečný štrůdl z ovesných vloček
Tentokrát trochu jiný tip na snídaně – vločkový štrůdl s jablky. S vločkami se dá báječně hrát a experimentovat.