Tortilly s masem
Máte rádi cizokrajnou kuchyň, ale většina je prostě moc kalorická? Udělejte si tortilly sami doma! Nejen že ušetříte kalorie, ale ještě si mnohem víc pochutnáte. A to za to určitě stojí!
Ingredience:
- celozrnná tortilla
- kuřecí maso
- tvaroh/ jogurt
- různá zelenina – rajčata, papriky, okurky, jakýkoliv salát, špenát...
- česnek, bylinky, koření, sůl, pepř
Marináda na maso:
- arašídové máslo
- balzamikový ocet
- med
- česnek (sušený)
- curry
- sůl
- pepř
Postup:
Nejprve si naložíme maso do marinády z arašídového másla, balzamikového octa, medu a necháme chvíli odstát. Mezitím si připravíme dresink z tvarohu či jogurtu. Můžeme připravit česnekový dresink, bylinkový či ostrý. Dále nakrájíme zeleninu na malé kousky.
Poté už opečeme kuřecí maso, nahřejeme tortillu podle návodu buďto v mikrovlnné troubě, nebo na pařáčku. Pak už jen vkládáme připravené ingredience – opečené maso, zeleninu, dresink.
Na závěr už jen zatočíme do klasické tortilly, jak ji známe, a můžeme podávat.
Tip: Tortilly jsou vhodné i jako krabičkový oběd.
-E-
Kateřina Adámková
Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy.
Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.
Zajímavé články
z blogu

Zebrované muffiny
Může to být i dort (něco jako mramorovaná bábovka, ale bez mouky a tentokrát i bez mých oblíbených vloček), ale

Jablečný štrůdl z ovesných vloček
Tentokrát trochu jiný tip na snídaně – vločkový štrůdl s jablky. S vločkami se dá báječně hrát a experimentovat.