Zdravá psí miska

Zvažovala jsem, jestli tento příspěvek napsat, ale vlastně proč ne? Nedávno se mě kamarádka ptala, jestli podle plnohodnotné zdravé výživy, kterou propaguji, krmím i svého psa.. A já jsem si uvědomila, že mu skutečně přirozeně a intuitivně dávám pestrou stravu.

Zdravá psí miska

Rozhodně si nevystačím s granulemi. Kyselost žaludku psa je mnohonásobně vyšší než u člověka (kvůli trávení škodlivých bakterií). Je tak přizpůsobený rychlému trávení syrového masa, proto by určitě v jídelníčku žádného psa nemělo občas chybět.

Dnešní granule jsou sice rychlá a pohodlná psí strava, ale ne všechny pokrývají potřebné živiny pro psa. A co do psího jídelníčku patří rozhodně - je syrová zelenina, která čistí střeva a dodává vitamíny v přirozené podobě. Občas přidávám syrový žloutek kvůli vitamínu C a minerálům, také se po něm hezky leskne srst.Po pestrém jídelníčku je pejsek vitální, živý, rád běhá, má v pořádku zuby a nebývá nemocný. V menu na fotce je kousek syrového hovězího,nastrouhaná mrkev, červená řepa, kedlubna, granule Royal Canin pro čivavy nad 8 měsíců a vápníkový sladký dezert.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Bosu – posílení středu těla a úleva od bolesti zad

Bosu – posílení středu těla a úleva od bolesti zad

Proč jsou bosu a další balanční pomůcky v dnešní době čím dál populárnější? Oblíbila jsem si je, protože se jedná

Dřepujete správně?

Dřepujete správně?

Dřepy jsou naprosto nejúčinnějším cvikem pro rozvoj svalstva nohou – budují sílu i kvalitní svalovou hmotu.

Je libo kus masa?

Je libo kus masa?