Hiit cardio č. 2 (kolo)

Nedávno jsem dávala návod na Hiit cardio ve formě běhu. Další tip jak se zničit, spálit tuky, nastartovat metabolismus, posílit fyzickou kondici je cyklo hiit na spiningovém trenažeru nebo kole, které je k dispozici.

Hiit cardio č. 2 (kolo)

Úplně stačí pro začátek závěrečných 10 minut po tréningu v posilovně nebo jen tak samostatně 15 – 20 minut ve dnech, kdy se nic jiného necvičí. Na hiitech (high intensity interval training) je super to, že netrvají moc dlouho – 15 minut úplně postačí. Takže jak na to?

Podstata hiitu na stacionárním (nebo jestli je na to příhodný terén, tak i venku) kole tkví v následujícím střídání intervalů: 8-10 sekund šlapeme maximální možnou rychlostí na lehký (individuálně přijatelný) převod, pak 30 sekund šlapeme ve volném tempu - relaxujeme. Intervaly střídáme po dobu 10 (začátečníci) – 20 minut (velmi zkušení). Já jsem zatím na 14 minutách a mám fakt dost.

 

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Kinder řezy

Kinder řezy

Ingredience: Těsto ovesné vločky - cca 50g hořká čokoláda 85% nebo nepražené raw kakaové boby 2 vejce čokoládový

Počítání kroků motivuje

Počítání kroků motivuje

Chůze je nejjednodušší a nejpřirozenější lidský pohyb ke kterému je naše tělo přizpůsobeno. A je-li navíc ještě

Zdravý puding z avokáda a banánu nejenom pro děti

Zdravý puding z avokáda a banánu nejenom pro děti

Velmi jednoduchý recept na přípravu.